El Tribunal Constitucional obliga al Consell a informar sobre les empreses contaminants a Mislata

0
81
Bankia

La màxima instància judicial de l’Estat dóna la raó al Grup Parlamentari de Compromís, que va acudir a l’Alt Tribunal davant la negativa de la Mesa de les Corts a tramitar les preguntes parlamentàries sobre l’activitat de les firmes que treballen amb materials tóxics dins del terme municipal
Segons ha declarat el candidat de Compromís a l’alcaldia de Mislata, Carles Muñoz, “la decisió del Tribunal Constitucional és molt important i constata que per molt que vullguen ocultar una problemàtica com la de la contaminació en el nostre municipi, els ciutadans tenim dret a conéixer la veritat”.

Així mateix, Muñoz sosté que “el govern del PP està ara obligat a informar de quin és el total d’empreses que manipulen productes tòxics en la nostra localitat i en conseqüència podrem quantificar l’abast dels perills de possible contaminació que patim a Mislata”. “Des de Compromís no cessarem de reclamar per totes les vies possibles que s’eliminen els greus problemes de contaminació que patix Mislata”, afirma el candidat.

Aquest pronunciament del Tribunal Constitucional es produeix a conseqüència de les reiterades denúncies que el grup de Compromís ha realitzat contra el que considera com un intent de silenciar per part de la Mesa de Les Corts les continuades peticions d’informació sobre els abocaments controlats que realitza l’empresa Payà de Mislata.

En este sentit la Diputada Mònica Oltra va registrar vàries preguntes en Les Corts que no van ser tramitades per la Mesa en les que s’interessava per les empreses contaminants que operen al municipi. Compromís va recórrer esta decisió al Tribunal Constitucional, que ara dóna la raó en una pregunta en que concretament es demanava saber el nombre exacte de firmes que manipulen productes tòxics dins del terme de Mislata. © HortanoticiasDejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here