El repicar d’una comarca

2179

El llenguatge de les campanes ha servit durant segles a les veïnes i veïns dels nostres municipis per conèixer què estava passant en cada moment al poble. Les hores, un incendi, una defunció, l'hora de la missa, el volteig festiu... Tot era comunicat a través del toc de les campanes. En tots els campanaris havia de diferents sons, greus i aguts, per poder crear composicions musicals con elles. La varietat dels toques distava d'uns municipis a uns altres i d'unes comarques a altres.

Per recuperar i transmetre aquest patrimoni etnològic el Museu Comarcal de l'Horta Sud Josep ferris March ha organitzat 1 curs teòric pràctic per introduir a les persones participants en el llenguatge de les campanes i específicament en el propi de l'Horta Sud.

Durant el curs, gratuït, els assistents començaran adquirint nocions bàsiques sobre les campanes i els seus usos i, més trigo, posaran en pràctica els coneixements adquirits a través de l'toco de les quatre campanes de la Parròquia Mare de Déu de Montserrat de Picanya. El curs, con places limitades, tindrà lloc el 2 de desembre de 10 a 14 hores en la pròpia parròquia. Per inscriure pot fer-se por telèfon o al correu de contacte del propi Museu.

Estendre les activitats del consorci museístic comarcal als municipis que conformen l'Horta Sud es un dels objectius del museu que presideix Carlos Fernández Bielsa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.