El Puig aprova els seus pressupostos municipals per a 2019 en una pujada de més de 300.000 euros

842

L'Ajuntament del Puig de Santa Maria ja té aprovats els seus pressupostos municipals per a 2019 amb els vots favorables de PSOE i Compromís.

ajuntament del PuigEls pressupostos de 2019 creixen en més de 300.000 euros respecte als de l'exercici present augmentant partides com les beques municipals, les subvencions a entitats culturals i les inversions.

L'exercici econòmic vinent preveu un increment en la despesa de personal derivat de l'aprovació de la Relació de Llocs de Treball (RLT), que permetrà oferir un millor servei a la ciutadania, especialment en àrees sensibles com la neteja viària i l'equip de obres i serveis, segons l'alcaldessa Luisa Salvador.

Segons ha explicat l’equip de govern, el Pla de Millora de la il·luminació dels carrers, parcs i espais públics del municipi, que completarà el treball realitzat el 2018 i comportarà un estalvi important en la factura de la llum que permetrà destinar els diners a altres partides i a millorar l'equipament per als veïns i veïnes del municipi.

També ressalta l'arribada de la subvenció del Pla Edificant de la Generalitat que, amb un pressupost proper al milió d'euros, li permetrà al consistori adequar els centres educatius públics del municipi canviant banys, finestres, portes, armaris i ascensors, entre d'altres millores que contribuiran a millorar la qualitat de les seues instal·lacions.

Reducció del deute en 3'4 milions en 4 anys

Un altre dels canvis notables es la reducció del deute amb els bancs, que permetrà disminuir en 15.000 euros les despeses financeres derivades d'ella. L'alcaldessa Luisa Salvador recorda que dels 6.034.000 euros de deute pendents de pagament que l'equip de govern es va trobar el 2015, "heretats de la gestió del Partit Popular del Puig a l'inici de la present legislatura, durant 2019 aconseguirà reduir-los fins als 2.620.000 euros".

L'alcaldessa explica que tot això, mantenint la baixada de l'IBI i de la taxa del fem que es va dur a terme en els pressupostos de 2018, així com el volum de beques municipals, incloent les implantades pels actuals gestors de l'Ajuntament: ajudes a l'educació musical, als estudis Erasmus, al transport universitari i de cicles formatius, als llibres de Batxiller, a l'eficiència energètica i a la inclusió social de menors.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.