El PSPV demana que València retole un carrer a nom de Vicent Andrés Estellés

0
78

El PSPV de la ciutat de València ha presentat una moció al próxim Ple municipal perquè la Comissió de Cultura aprove la retolació d’un carrer a nom de Vicent Andrés Estellés. La proposta coincidix amb els actes d’homenatge programats pel Consell Valencià de Cultura en reconeixement del prestigiós autor, difunt en 1993.
“Per la seua trajectòria i per la seua aportació a la cultura i a la projecció de la nostra ciutat, l’ajuntament deuria reconéixer la seua aportació dedicant-li una carrer del que, a més a més, podria estar inclòs dins d’aquest itinerari”, segons ha explicat el PSPV en la seua moció.

El portaveu del grup socialista al Ajuntament de València, Joan Calabuig, ha destacat que la seua prolífica producció literària situa a Estellés com una de les grans veus de la poesia europea del segle XX, a més de ser una persona compromesa amb la llengua, la cultura i la llibertat del seu poble. L’obra poètica de Vicent Andrés Estellés ha estat traduïda a diferents idiomes i musicada per diversos artistes, com ara Paco Muñoz, Remigi Palmero o Lluís Miquel, la qual cosa ha contribuït més encara a la difusió de la seua obra i a dur així el nom de València arreu del mon.

Entre els guardons amb què ha sigut reconegut Estellés estan el Premi Lletra d’Or, el 1975, el Premi d’Honor de les Lletres Valencianes, el 1990, o la Medalla d’Or del Mèrit a les Belles Arts del Ministeri de Cultura.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.