El PSPV de l'Horta Sud lamenta que "Catalá, Pons i Ortí no hajen mogut un dit pels centres d'Alaquàs i Xirivella del Crea Escola"

0
6 lecturas

Xirivella. IES Ramon MuntanerEls socialistes de l'Horta Sud i al cap davant el seu secretari d’educació, Josep Cabanes, ha lamentat este matí que hi haja centres a la comarca de l’Horta Sud com ara el CEIP Ciutat de Cremona, d'Alaquàs, o IES Ramon Muntaner, de Xirivella, que s’han quedat fora del llistat publicat per la Conselleria dels 32 centres que es pretenen construir després de la renegociació de l’Administració amb el Banc Europeu d’Inversions.

El socialistes denuncien que no es de llei que un centre com el Cremona es quede fora del pla d’acció de construcció de centres ja que recorden es tracta d’un centre íntegrament en barracons i que segons els informes del BEI és un centre d’actuació preferent.

Per a Cabanes, “definitivament el que fa la Consellera Català amb el Cremona no té nom, comença eliminant línies en infantil fins que determina no construir l’edifici, així queda manifest la seua intenció de no donar cap oportunitat a la comunitat educativa”.

Cabanes lamenta la falta de voluntat política tant de la Consellera Català com del portaveu de PP al municipi d’Alaquàs, Pepe Pons, que “no ha mogut ni un dit per defensar a la comunitat educativa del Cremona i lluitar per la construcció del centre, més bé al contrari”.

En els mateixos termes lamenta també el servilisme al seu partit per part de l’alcalde de Xirivella, Enrique Ortí, qui ja va renunciar fa un temps a la construcció d’un nou IES Ramon Muntaner per la adequació d’un antic edifici que no acompleix ni els mínims estàndards de qualitat educativa i que evidentment no pot aparèixer al llistat.

El PSPV-PSOE va recordar que estos 32 centres publicats són resultat d’una renegociació amb el Banc Europeu d’Inversions perquè la Generalitat no ha complit amb el programa Creascola de construcció de centres i ha deixat de construir 113 edificis al no aportar completament la financiació que establia el contracte amb el BEI (800 milions d’euros inicials).

 

Cabanes demana dignitat per l’escola pública i respecte a les comunitats educatives que tant estan treballant per mantindre en peu l’ensenyament públic, exigeix a més que es construisquen tots els centres de la comarca que estaven al llistat del Creaescola i que la Conselleria ha decidit esborrar-los sense més explicació.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí