El projecte de Pressupost de 2014 de l’equip de Govern de Silla duplica el capítol d’ajudes socials

0
168
Bankia

Silla. ayuntamiento-de-sillaL’Ajuntament de Silla debatrà demà en sessió plenària el projecte de Pressupostos per a l’any 2014 que presenta l’equip de Govern i que inclou el doble de quantitat per al capítol d’ajudes socials a més de 100.000 euros que s’han destinat a la creació d’una borsa de treball.

Segons han informat fonts del Govern municipal, estos pressupostos volen tornar a l’equilibri pressupostari pel que s’han basat en ingressos i despeses reals. “Dins d’aquestos pressupostos es presenten un conjunt de mesures que són el reflex de la voluntat d’aquest govern municipal per impulsar un grup d’instruments concrets que donen suport a les polítiques actives per a l’ocupació, la lluita contra la desigualtat, l’exclusió social i el necessari desenvolupament empresarial, social, educatiu i cultural del nostre poble”, expliquen des de l’equip de Govern.

Així, el projecte intenta superar el fet de que a l’any 2014, l’Ajuntament es troba amb la major quantitat de càrrega financera que ha de pagar al llarg de la seua història, entre interessos i quotes d’amortització, un total de 1.829.647, 20 euros. A més, el Consistori també ha de contar al pressupost amb la retenció del 50% sobre els tributs de l’Estat que corresponen a l’Ajuntament que el Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques efectua per no haver formalitzat l’operació d’endeudament prevista al pla de pagament a proveïdors. Així, només rep 1, 77 milions d’euros en torn dels 3, 5 que correponen a Silla.

“Així i tot, aquest pressupost de 2014, donarà cobertura als problemes del nostre municipi com l’ocupació, la cohesió social i les ajudes a les famílies més necessitades.  En aquest sentit, hem creat una bossa d’ocupació per valor de 100.000 euros i hem sigut capaços, d’afavorir polítiques de suport empresarial”, assenyalen des del Govern municipal.

Amb l’objectiu de cobrir algunes de les necessitats de molts ciutadans, el pressupost per a 2014 incrementa el capítol d’aportacions socials duplicant-lo respecte a l’any anterior. Dins d’aquesta partida es quadruplicarà  l’ajuda social a Càritas i al Menjador Social i es crearan ajudes per a la discapacitat, ajudes per a material escolar, ajudes per a les famílies més desfavorides i ajudes en material ortopèdic, oftalmològic i auditiu per als xiquets amb menys recursos. Al mateix temps, es destinen ajudes per a les escoles esportives per valor de 95.000 euros.

Segons l’equip de Govern, es tracta d’un pressupost “realista, equilibrat, que atén les demandes i les necessitats dels ciutadans de Silla i, al mateix temps, aconsegueix la sostenibilitat i l’equilibri dels comptes municipals. Aquest any 2014 segueix sent un any difícil, però estem convençuts que és l’any de l´inici d’una nova etapa de desenvolupament i millora del nostre Ajuntament”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here