El projecte de Pressupost de 2014 de l’equip de Govern de Silla duplica el capítol d’ajudes socials

397

Silla. ayuntamiento-de-sillaL’Ajuntament de Silla debatrà demà en sessió plenària el projecte de Pressupostos per a l’any 2014 que presenta l’equip de Govern i que inclou el doble de quantitat per al capítol d’ajudes socials a més de 100.000 euros que s’han destinat a la creació d’una borsa de treball.

Segons han informat fonts del Govern municipal, estos pressupostos volen tornar a l’equilibri pressupostari pel que s’han basat en ingressos i despeses reals. “Dins d’aquestos pressupostos es presenten un conjunt de mesures que són el reflex de la voluntat d’aquest govern municipal per impulsar un grup d’instruments concrets que donen suport a les polítiques actives per a l’ocupació, la lluita contra la desigualtat, l’exclusió social i el necessari desenvolupament empresarial, social, educatiu i cultural del nostre poble”, expliquen des de l’equip de Govern.

Així, el projecte intenta superar el fet de que a l’any 2014, l’Ajuntament es troba amb la major quantitat de càrrega financera que ha de pagar al llarg de la seua història, entre interessos i quotes d’amortització, un total de 1.829.647, 20 euros. A més, el Consistori també ha de contar al pressupost amb la retenció del 50% sobre els tributs de l’Estat que corresponen a l’Ajuntament que el Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques efectua per no haver formalitzat l’operació d’endeudament prevista al pla de pagament a proveïdors. Així, només rep 1, 77 milions d’euros en torn dels 3, 5 que correponen a Silla.

“Així i tot, aquest pressupost de 2014, donarà cobertura als problemes del nostre municipi com l’ocupació, la cohesió social i les ajudes a les famílies més necessitades.  En aquest sentit, hem creat una bossa d’ocupació per valor de 100.000 euros i hem sigut capaços, d’afavorir polítiques de suport empresarial”, assenyalen des del Govern municipal.

Amb l’objectiu de cobrir algunes de les necessitats de molts ciutadans, el pressupost per a 2014 incrementa el capítol d’aportacions socials duplicant-lo respecte a l’any anterior. Dins d’aquesta partida es quadruplicarà  l’ajuda social a Càritas i al Menjador Social i es crearan ajudes per a la discapacitat, ajudes per a material escolar, ajudes per a les famílies més desfavorides i ajudes en material ortopèdic, oftalmològic i auditiu per als xiquets amb menys recursos. Al mateix temps, es destinen ajudes per a les escoles esportives per valor de 95.000 euros.

Segons l’equip de Govern, es tracta d’un pressupost “realista, equilibrat, que atén les demandes i les necessitats dels ciutadans de Silla i, al mateix temps, aconsegueix la sostenibilitat i l’equilibri dels comptes municipals. Aquest any 2014 segueix sent un any difícil, però estem convençuts que és l’any de l´inici d’una nova etapa de desenvolupament i millora del nostre Ajuntament”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.