El primer Ple de Vinalesa arranca amb una picabaralla entre PP, PSPV i Compromís sobre la llengua

848

Vinalesa-facebook-Compromís

"Si yo le hablo en castellano, Vd, debe dirigirse a mí en castellano". Aixina va començar el llarg –es va allargar fins a la una de la matinada com a conseqüència dels 17 punts inclosos en l'ordre del dia-, debatut i no exempte de polèmica primer Ple ordinari de l’ajuntament de Vinalesa, primer d'aquesta legislatura.

Segons va publicar Compromís per Vinalesa en el seu facebook, Vicente Soler, regidor del PP de Vinalesa, va sugerir a l'alcalde de Vinalesa, el socialista Julio Martínez Blat, casi al inici del Plenari que “le hablase en castellano porque yo he me dirigido a Vd. en castellano”.

Les paraules de Soler, número 2 de la llista del PP de Vinalesa van causar polèmica en el Ple. L'alcalde, segons va explicar a Hortanoticias va afirmar que “va ser una anècdota poc significativa. Jo no li vaig donar major importància al tema. Soler em va recordar que en l'Estatut d'Autonomia figuren les dos llengues com a oficials. I jo li vaig comentar que en el Ple de Vinalesa sempre hem parlat en valencià. El tema queda aixina. Crec que es un intent del PP de marcar la seua posició sobre aquest tema. A banda, posteriorment aquest edil va parlar posteriorment en valencià en resposta a un altre regidor”.

No obstant això, per a Compromís aquestes paraules del PP “és una falta de respecte ja que cap llengua és superior a cap altra per molts milions que la parlen. A més, a Vinalesa mai hi ha hagut problemes d'entendre's entre veïns valencianoparlants i castellanoparlants. No vullga crear problemes on no hi ha”.

Compromís, segons explica al seu facebook, afirma que “per molt que el moleste continuarem parlant-li en valencià en els plens, vosté parle com vullga que l'entendrem”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.