El Ple recolza la 'cultura del foc' davant la normativa europea sobre venda i ús de material pirotècnic

487

El Ple de l’Ajuntament de Bonrepòs i Mirambell va aprovar per unanimitat una moció en recolzament a la Cultura del Foc davant la normativa Europea que restringeix la comercialització i l’ús del material pirotècnic.
El Bloc presentà aquesta moció perquè la normativa europea "suposa una limitació important per a les festes tradicionals i les manifestacions culturals valencianes", segons la regidora del Bloc, Mª Josep Amigó.

La directiva aprovada per la Comissió Europea prohibeix la celebració d'actes amb foc si no tenen una distància mínima de 30 metres respecte als edificis, estipula que el públic ha d'estar com a mínim 15 metres allunyat del foc, i posa restriccions a l'ús de pirotècnia per part dels menors de 12 anys.

En el cas concret de Bonrepòs i Mirambell "es vorien afectades festes com les Falles, la foguera de Sant Joan, l’entrada de la murta o els trasllats dels Sants, que de ningú entendria que desaparegueren del programa de festes", segons Amigó.

L’acord de la moció insta el Govern de la Generalitat a sol·licitar al Ministeri d’Indústria del Govern espanyol que la transposició de la directiva 2007/23CE del Parlament Europeu contemple el caràcter singular de les manifestacions valencianes de tipus festiu i cultural lligades al foc, i a que, en conseqüència, establisca l’excepció de la normativa per aquestes manifestacions.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.