El Ple de Burjassot debatrà una moció del Bloc per a crear un Banc d’Aliments

4 lecturas

El grup municipal del Bloc-Compromis a l.Ajuntament de Burjassot ha presentat una moció per a debatir al proper ple municipal a la qual demana que el Consistori cree de manera immediata un banc d.aliments a la ciutat. Tal com explica el seu portaveu, Emili Altur, aquest seria un banc d’aliments gestionat o bé pel propi personal de l.Ajuntament o bé a traves d.acords amb ONG o d’altre tipus d’entitats solidàries.
La moció contempla que es realitze un conveni amb les superficies comercials dedicades al sector de l’alimentació, on s’establisquen els mecanismes necessaris per tal que els aliments, encara aptes per al consum, sobrants dels mercats, supermercats i hipermercats, pugen ser recollits i distribuïts a través del banc d’aliments.

De la mateixa manera, al text es proposa sol•licitar al Consell l’aprovació urgent d’una normativa que prohibisca la desteta sistemàtica d’aliments en bon estat per part del comerç d’aliments, parant especial atenció a les grans superficies i cadenes comercials.

Altur ha declarat que, en l'actual situació de crisi econòmica, “ha de ser un objectiu fonamental d’aquest Ajuntament que cap veí passe fam i, per això, hem de posar a l’abast de la ciutadania tots els mitjans necessaris per tal d’evitar-ho”.

La moció explica que el nombre de famílies que viu per sota del llindar de la pobresa, segons l’últim informe de Caritas, arriba ja al 24% del total de les llars espanyoles. A més, el 36% del total de les families valencianes, segons dades de l.INE, no tenen capacitat econòmica per tal d’afrontar despeses imprevistes, com ara la reparacio d’electrodomèstics o activitats extraescolars per als seus fills.

Segons estadístiques publicades per la Unió Europea, l’estat espanyol és el territori europeu on més ha augmentat la pobresa, representant el 10, 7% del total de la UE. Per això mateix, ha conclòs Altur, “una de les paradoxes amb les quals ens trobem, es veure com moltes de les superficies comercials dedicades a l’alimentació, llancen als contenidors tones d’aliments encara aptes per al consum, mentre centenars de milers de famílies tenen dificultats per arribar a final de mes”.

“La brutalitat de les dades obliga a les administracions públiques a fer front a aquesta situació amb tots els elements que es tinguen a les mans”, ha declarat el portaveu del Bloc.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí