El ple d'Alaquàs dona suport ara a financiar propostes incloses al pressupost que l'oposició va rebutjar fa un mes

450

El Ple de l'Ajuntament d’Alaquàs va aprovar el passat 31 de març per unanimitat de tots els grups polítics una modificació de crèdits a través de la qual es dotaran de consignació pressupostària les mateixes propostes rebutjades en el Ple de Pressupostos el passat 25 de febrer pels partits de l’oposició excepte C’s.

L’alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García, ha volgut destacar “la incongruència que suposa aquesta actuació de l’oposició d’Alaquàs, que després d’haver obligat a l’administració municipal a prorrogar el Pressupost, han acabat aprovant una modificació de crèdits presentada pel mateix equip de Govern amb les mateixes propostes plantejades per als comptes de 2016”. El regidor d’Hisenda, Toni Saura, qui ha estat al cap de tot el procés mantingut, ha volgut destacar també “la incoherència mostrada pels quatre partits de l’oposició que, primer van votar en contra, i després han votat les mateixes mesures”.

Ambdós han volgut destacar una vegada més “l’oportunitat única brindada per l’equip de Govern a tots els partits polítics que, sota la convicció i la responsabilitat d’una legislatura diversa com aquesta, suposava l’aprovació del Pressupost Municipal així com l’obstaculització que està suposant per a l’Ajuntament d’Alaquàs la no aprovació d’aquest pressupost”. Han expressat que aquesta modificació de crèdits és una manifestació clara de que “l’equip de Govern continuarà treballant per tal de mantindre, com s’ha fet fins ara, la qualitat dels serveis públics, els llocs de treball i les nostres polítiques socials i de foment de l’ocupació”.

Pujada salarial i millores per a la Policia Local

Aquesta modificació de crèdits permetrà finalment donar eixida a propostes com la pujada salarial de l’1% dels treballadors i treballadores municipals tal i com va establir la Llei General de Pressupostos per al 2016, el pagament del 50% de la paga extra de 2012 eliminada pel PP, la creació d’una nova plaça d’agent de policia local i un pla per dotar la Policia Local en quatre anys d’armilles antibales i la renovació de les seues emissores, la millora de diferents places de treballadors per equipar-los a la resta de funcionaris de la plantilla i el pagament dels salaris dels regidors alliberats, d’acord amb la proposta aprovada per l’oposició que suposarà més de 125.000 euros més a l’any.

Amb aquesta modificació s’incrementarà també en un 5% el pressupost de l’Empresa Pública ALEM per tal que puga continuar prestant serveis públics de qualitat i renovar la furgoneta adaptada, tal i com es va aprovar per unanimitat.

L’abonament del primer termini de la Xarxa de Llibres queda desbloquejat amb aquesta modificació de crèdits, podent-se ara abonar aquesta subvenció. Fins ara, no s’havia pogut fer el pagament pertinent donat que no en haver-se votat en contra el pressupost no hi havia consignació.

Es podran dur a terme altres milores destinades a l’ocupació i la formació i l’incentivament d’iniciatives empresarials com a ara l’ampliació de la partida destinada a ajudar a les persones que vulguen muntar el seu propi negoci o l’augmen de la partida destinada a la subvenció de transport per a joves estudiants, universitaris i de cicles formatius.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.