El Ple de València acorda recuperar les competències en Arqueologia per a accelerar la rehabilitació del Patrimoni

4 lecturas

El Ple ha acordat, amb el suport de tots els grups polítics, que l'Ajuntament recupere la competència per supervisar les actuacions arqueològiques que es desenvolupen a la ciutat de València. Això suposarà, a la pràctica, acurtar els temps en els quals es concedixen les llicències de diferents projectes urbanístics, tal com ha explicat hui la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Gloria Tello, en celebrar l'acord plenari per sol·licitar a la Generalitat que transferisca esta competència.

Per explicar el seu vot favorable han intervingut a l’Hemicicle el portaveu del Grup Municipal Vox, José Gosálbez, qui ha aplaudit este acord «perquè agilitzarà els tràmits sense incrementar les despeses per a ciutadania»; i la regidora de Ciutadans, Amparo Picó, qui ha aprofitat l'ocasió per a sol·licitar «que es convoque una borsa de treball per desenvolupar millor este servici».

La regidora Gloria Tello, que ha agraït la unanimitat, ha enumerat totes les competències que assumix el Servici d'Arqueologia Municipal i ha explicat que açò servirà per a impulsar de manera més ràpida l'avaluació arqueològica i l'impacte de les obres que tenen per objectiu la rehabilitació del patrimoni en el barri de Ciutat Vella.

«L'objectiu és impulsar la recopilació d'informació sobre el passat material de la ciutat de València, i recuperar el control d'una activitat que afecta el seu patrimoni històric i a la gestió de la dinàmica urbanística i que, per tant, convé que siga gestionada des de l'experiència directa de l'àmbit municipal», ha afegit en aclarir que, a més, s’ha ampliat el servici.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí