El palauet de Nolla, de Meliana, obrirà les portes al públic a la primavera

661

Al llarg de la primera quinzena de febrer finalitzaran les obres de la fase actual de rehabilitació del palauet de Nolla de Meliana. En aquest moment, per primera volta en dècades, l’edifici podrà estar obert al públic de manera continuada encara que parcialment, segons ha explicat l'ajuntament de Meliana.

Palauet de NollaLa intervenció actual, de 600.000 euros, s’ha pogut realitzar gràcies als fons europeus FEDER -el 50% del cost- gestionats des de Presidència de la Generalitat i que l’Ajuntament ha completat amb fons propis i fons de la Diputació de València.

Les obres han actuat en els forjats de la cambra i la primera planta i en les façanes est i sud, però principalment en tota la part davantera de la primera planta, on s’han fet intervencions en els sostres, els mosaics, les pintures i les guixeries de decoració, a més de la fusteria exterior de tot l’edifici.

Prèviament a l’obertura, Meliana ha preparat diverses actuacions perquè els melianers i les melianeres, però també tota la gent interessada en aquest patrimoni de l’Horta que és el mosaic Nolla, puguen conéixer el seu valor i el procés de la rehabilitació.

Així, la setmana del 14 al 23 de febrer hi ha programades diverses activitats. El divendres 14 de febrer, a l’Institut Municipal de Cultura, serà la inauguració de l’exposició fotogràfica sobre el procés de rehabilitació i en l’acte mateix es lliuraran els premis del concurs de microrelats #NollaStories.

Des d’aquest mateix dia també es podrà vore als carrers la instal·lació de diferents lones que reflectiran el mosaic interior d’alguns edificis i cases de Meliana.

Tant l’exposició com la instal·lació es podran visitar fins el diumenge 23 de febrer. El divendres 21 de febrer es presentaran els dos audiovisuals elaborats per a l’ocasió, un sobre el context històric del palauet i l’altre sobre la seua rehabilitació.

Tots aquests materials formaran part posteriorment de l’espai expositiu que hi haurà al palauet en ser obert al públic a la primavera.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.