El Palau de la Música acull el Festival Deleste 2018

799

La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, ha presentat este matí el festival Deleste 2018 junt al director del Palau, Vicent Ros; els co-directors del festival, Quique Medina i Jesús de Santos; i Blai Antoni Vañó, del grup Els Jóvens. La jornada musical es desenvoluparà demà dissabte en el Palau de la Música, en concret a la Sala Iturbi, en el Vestíbul dels Tarongers i a la terrassa que dóna al llit del riu, amb un total de dotze propostes musicals que es repartiran des de les 11.30 hores a les 02.00 hores de la matinada.

D’esta manera, el festival Deleste, ja en la seua setena edició, arriba per primera vegada al Palau de la Música. La regidora de Cultura, Glòria Tello, ha manifestat que dins de la programació del Palau s’han creat nous cicles com «Jazz a Poqueta Nit», «Rock, pop…, al Palau», «Emergents al Palau» i «Palau Electrònic» que formen part d’un projecte general d’apertura de l’auditori a la ciutadania.

En este sentit, ha explicat que «el festival Deleste, tan important en el panorama cultural de la ciutat, està en consonància amb el nostre projecte de Palau Obert, en el qual estem treballant amb tanta il·lusió des de l’inici de la legislatura». Així mateix, ha afegit que «gràcies al Palau Obert, ja no sols este auditori és la casa de la millor música clàssica, sinó que també ho és de la millor música de tots els estils i gèneres actuals».

Comoditat, so acurat, aforament limitat i no solapament entre grups tornaran a ser algunes de les característiques que envolten a este «festival de saló». Los Planetas són el gran reclam de Deleste 2018; els granadins oferiran un concert especial on interpretaran íntegrament «Una setmana en el motor d'un autobús», considerat per una part de la crítica com a un dels discos més importants de la música popular fet a Espanya.

 

Los Punsetes, Sr. Chinarro, La Bien Querida, Tversky, El Petit de Cal Eril, MaremLadson i Wind Atles són algunes de les propostes que pot gaduir el públic demostrant, una edició més, la labor de prescripció que sempre ha treballat el festival. Los Invaders, Fuego Amigo, TheBasementSoundSystem o Els Jóvens són alguns dels grups més interessants del panorama valencià i que vénen a completar l'oferta sonora de la jornada.

Deleste va celebrar dissabte passat una festa gratuïta al Centre del Carme de València, amb més de dotze hores de programació musical que van reunir a més de 5.000 assistents. L'experiència Deleste es completarà el diumenge 18 de novembre amb una jornada emmarcada dins del segell DelesteKids, que es desenvoluparà en el recentment inaugurat Convent Carmen de València i que comptarà amb activitats per a les més xicotetes i xicotets, i un concert sorpresa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.