El Museu del Palmito d'Aldaia exposa 'la peça del trimestre'

667

El MUPA, l’únic museu dedicat exclusivament a l’artesania del palmito, situat a l'històric edifici de la casa de la Llotgeta d’Aldaia, enceta l'any amb l'exhibició de la peça del trimestre, un palmito de nacre estil post-romàntic fet en els tallers Blay Vila d'Aldaia a finals del segle XX. La peça es destaca en una vitrina hexagonal de la planta baixa i es pot contemplar en l'horari habitual del museu.

Este vistós palmito es composa de varetes de nacre mareperla australià amb adorn calat i gravat. Es tracta d'un disseny exclusiu de Blay Vila per a ús limitat a 12 unitats. Destaquen el delicat calat i els medallons amb aplicacions posteriors de finíssimes làmines de nacre mareperla filipí. El gravat ha sigut fet a burí de torn i burí manual per incisió i maqueat amb pa d'or i plata.

Així mateix, destaca el batista de cotó pintat amb cura al gouache per la prestigiosa artista valenciana Carmen Monreal. L'escena representada es correspón amb una escena idíl·lica mitològica, on apareixen 7 nimfes i dos cignes. Una de les nimfes corona a les restants amb garlandes de flors, motiu que dóna nom a la peça.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.