El maniser Javier Díez guanya el premi del Centre Nacional de Partícules, Astropartícules i Nuclear (CPAN)

672

El vídeo 'Latidos de las estrellas', produït amb la col·laboració de l'Observatori Astronòmic de la Universitat de València (OAUV), ha estat premiat en la modalitat de Vídeos del VI Concurs de Divulgació del Centre Nacional de Partícules, Astropartícules i Nuclear (CPAN).

 'Latidos de las estrellas', dirigit pel maniser Javier Díez i amb guió del catedràtic d'Astronomia i Astrofísica Vicent J. Martínez (OAUV i DAA), és un vídeo d'animació que narra el descobriment dels primers estels variables per un jove astrònom anglès, John Goodricke, a la fi del s. XVIII. Hui els astrònoms segueixen estudiant estels que canvien enormement de lluentor, explotant com a supernoves i emetent partícules elementals molt difícils de detectar, els neutrinos.

El jurat, format per cinc membres representants de les diferents àrees del CPAN, ha considerat que “el vídeo compleix perfectament amb les principals àrees del CPAN, on es donen la mà la física de partícules, la física nuclear i la física de astropartícules”.

El vídeo ha estat publicat a la pàgina web del CPAN.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.