El Lluís Vives reclama que el programa d’ensenyament en valencià des dels 3 anys

0
67
Bankia

Els pares dels alumnes del CP Lluís Vives de Silla, amb el recolzament de la AMPA i de Guaix-Coordinadora pel Valencià de l’Horta Sud, han iniciat una sèrie de mesures per demanar a la Conselleria d’Educació que responga a la petició del centre de instaurar el programa d’ensenyament en valencià per als xiquets d’Infantil que van sol•licitar abans de que començara el curs.
Fa unes setmanes que han començat les classes al CP Lluís Vives de Silla, una escola amb un 40% d’alumnat nouvingut i amb pares i mares que han matriculat els fills en infantil de 3 anys amb la clara convicció que com més llengües dominen els seus fills, més fàcil és aprendre’n d’altres. En aquest sentit, els únics programes educatius que garanteixen el domini de les dues llengües oficials al territori valencià són els programes d’ensenyament en valencià. Així mateix, els xiquets i xiquetes bilingües tenen moltes més facilitats per aprendre una tercera llengua com l’anglés.

Aquets postulats van fer que les famílies d’alumnat nouvingut i famílies d’alumnat castellanoparlant i valencianoparlant de la localitat que van matricular els fills de 3 anys en aquesta escola per al nou curs, apostaren perquè s’establira en l’escola ensenyament en valencià. El Consell Escolar del centre va aprovar la proposta d’iniciar aquest programa d’ensenyament però a hores d’ara no ha arribat cap contestació de la Conselleria d’Educació.

És per això que els pares i mares, recolzats per l’AMPA de l’escola i el suport del Guaix-Coordinadora pel valencià de l’Horta Sud, van a iniciar accions per aconseguir un dret establert a la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià i a l’Estatut d’Autonomia.

En aquest sentit, l’AMPA està disposada a reunir-se amb responsables de la Conselleria per explicar-los el seu cas, ja que l’expedient està oblidat en algun calaix de l’administració educativa. Així mateix, han presentat una proposta de moció per tal que l’acullen els grups polítics de l’Ajuntament de Silla com a recolzament a la seua situació.

D’altra banda, també han iniciat mesures jurídiques per tal que la Conselleria d’Educació responga a la seua sol•licitud.

Aquest cas de sol•licitud de canvi de programa d’ensenyament s’està donant en altres centres educatius de la comarca de l’Horta Sud i d’altres zones del territori valencià. És per això que l’AMPA de l’escola Lluís Vives de Silla es posarà en contacte amb pares i mares d’altres escoles que estiguen patint la mateixa injustícia per part de la Conselleria d’Educació.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here