El ex combatent de la Guerra Civil Josep Almudéver signa en el Llibre d’Honor de la Conselleria

1067

Als seus vora 100 anys -els complirà abans que acabe el mes-, Josep Almudéver, nascut a Marsella però que viu en Alcàsser, ha rebut un nou reconeixement.

Josep Almudever homenaje conselleriaAcompanyat per la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, i de la secretària autonòmica de Cooperació i Qualitat Democràtica, Belén Cardona, el brigadista republicà i excombatent de la Guerra Civil Josep Almudéver ha signat en el Llibre d’Honor de la Conselleria durant els instants previs a la recepció a entitats memorialistes de la Comunitat.

La consellera ha expliat que la data escollida per a l’homenatge s’ha triat per a fer-la coincidir amb “un dia que no és casual, sinó que és el 18 de juliol, una data que ningú ha d’oblidar i que constitueix un atac a allò que van ser les institucions democràtiques del nostre país” i, al temps, ha aprofitat per desitjar que servisca “per recordar que els drets mai estan garantits per sempre, que els drets sempre poden anar cap enrere”, i ha subratllat que “és molt important tindre molt clar quin és el nostre passat perquè la Història no es torne a repetir”.

Almudéver, que es va allistar voluntàriament a l’exèrcit republicà quan encara no havia complit els 17 anys fa memòria durant un emotiu reconeixement que titllava de “formidable”, de la seua eixida de València amb la columna Pablo Iglesias per a prendre part a la 129 Brigada Internacional i lamentava també com el Govern francès no va entregar les armes comprades pel Govern republicà, emparant-se en que no li ho va permetre el Comitè de No-Intervenció, un passatge que relata al seu llibre ‘El Pacto de No-Intervención. Pobre República. Memorias del miliciano y brigadista internacional José Almudéver Mateu’, del qual li ha lliurat un exemplar signat a la consellera.

Rosa Pérez Garijo ha volgut fer extensible el reconeixement a totes les associacions que treballen per la recuperació de la memòria democràtica i per la reparació de les víctimes del franquisme amb un agraïment a totes aquelles persones que lluitaren pels drets dels que hui en dia gaudeix la societat.

Recepció a les associacions memorialistes

Després de l’homenatge s’ha celebrat una reunió amb unes 30 associacions per la memòria democràtica i de dignificació de les víctimes del franquisme. Durant aquesta, les organitzacions han agraït a Pérez Garijo el seu treball realitzat a la Diputació de València; i cadascuna ha tingut l’oportunitat de plantejar-li les reivindicacions i projectes de cara a la nova legislatura.

La consellera s’ha compromès amb els col·lectius a anar desenvolupant progressivament durant els pròxims quatre anys accions importants com les exhumacions, la retirada dels vestigis franquistes i l’oficina d’atenció a les víctimes del franquisme.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.