El debat al voltant del nou departament de salut de Manises arriva a Les Corts

0
98
Bankia

El secretari general del Bloc, Enric Morera, ha presentat vàries preguntes parlamentàries al conseller de Sanitat, Manuel Cervera, per a saber per quins motius s’han derivat als veïns de Mislata a l’Hospital de Manises, el quart hospital privat del País Valencià i el que suposa que la Generalitat pague 22 milions d’euros més a l’any a este centre, muntant a 72 milions d’euros el que rep anualment de cànon.
Els 45.000 veïns de Mislata se sumaran a les 145.000 persones que ha d’atendre l’Hospital de Manises, inaugurat el passat mes de maig, el que suposa, segons el Bloc, un “empitjorament de l’assistència i també molts perjuís als veïns de Mislata que fins el dia de hui són atesos a l’Hospital de la Fe i que en gener de 2010 hauran de desplaçar-se fins Manises”.

Segons Morera, “la Conselleria ha fet de la salut un negoci rendible, la qual cosa sempre implica una renúncia en determinats aspectes assistencials o laborals perquè existisquen els beneficis que qualsevol empresa privada persegueix”.

Morera també ha preguntat per escrit en les Corts per què no s’han destinat els 22 milions que costarà desplaçar l’assistència dels veïns de Mislata a Manises “per acabar la nova Fe i donar més i millors serveis, com per exemple un hospital infantil en condicions”. El líder valencianista ha recordat que al tractar-se d’un hospital privat, “això també perjudica als treballadors de la sanitat pública, perquè a partir de gener de 2010 no podran optar a trasllats i a ocupar places vacants per oposició dins de l’àmbit geogràfic i funcional del departament de Salut de Manises”.

El diputat valencianista considera que tot açò, “és el resum de la política sanitària del PP, una política basada en la mala gestió, en la privatització i en la creació de problemes als usuaris, en definitiva, tot el contrari del que deuria de ser”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here