El conseller de Cultura assisteix a la 38a edició dels premis Enric Valor de narrativa juvenil

450

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, assisteix a la 38a edició dels Premis Enric Valor de Narrativa Juvenil, que se celebren l’11 de gener a les 20:30 hores al Centre Cultural de Picanya, uns guardons organitzats de la mà de l’Editorial Bullent i l’Ajuntament de Picanya, i que tindran diferents actuacions musicals com la del cor infantil Escola Gavina de Picanya i l’actuació del trio de jazz Manouche.

Al respecte, el conseller Marzà ha avançat que “aquests guardons són l’espenta que necessiten els escriptors i les escriptores per tal d’iniciar la difícil i complexa missió de convertir en paraules un projecte imaginat”.

Amb motiu d’aquest acte, el conseller Vicent Marzà ha volgut explicitar que “és important donar suport a les nostres editorials i als premis que organitzen, en aquest cas l’Editorial Bullent, ja que per a nosaltres és una prioritat la promoció del llibre i la lectura, sense oblidar la internacionalització de la literatura valenciana”.

El conseller ha recordat que “la Generalitat ha situat la literatura valenciana en espais estratègics internacionals com les fires de Bolonya i Frankfurt. A més, des de 2015 s’ha multiplicat per quatre el pressupost referent a la promoció del valencià i el foment del llibre i la lectura, que ha passat de 4 a 16 milions. I Continuarem incrementant el pressupost de tot allò que envolta la lectura i el llibre”.

Segons el conseller Marzà, entre les activitats de foment de la lectura que hi ha dins del pla “Llegim, llegim, llegim”, destaca el Pla CLIC (Club de Lectura Infància i Creació); les ajudes per a la dinamització de les biblioteques escolars i el foment de la lectura, i la posada en marxa de la Unitat de Foment de la Lectura als centres educatius. A més, també cal remarcar les activitats didàctiques organitzades setmanalment per la Biblioteca Valenciana.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.