El conseller Climent lliura els premis 'Consumópolis' a equips dels centres Enrique Tierno Galván, de Moncada i Palma, de Paterna

2399

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha lliurat els diplomes als set equips premiats en la 11a edició del certament 'Consumópolis', en la seua fase autonòmica. Aquests equips pertanyen als centres CEIP l'Alcocera (Polinyà del Xúquer), Centre Educatiu Palma (Paterna), IES Sixto Marco (Elx) i IES Enrique Tierno Galván (Moncada).

premios consumópolisCliment ha felicitat a tots els alumnes participants en aquest concurs “perquè s'han convertit en protagonistes del consum responsable”. En aquest sentit, ha manifestat que “està en mans de tots, tant dels centres educatius, com de les famílies i les administracions públiques transmetre als més joves les pautes per un consum responsable, sostenible i respectuós des del punt de vista econòmic i social”.

El conseller “ha apel·lat per fomentar un consum responsable i de proximitat, en el qual les persones compren allò que realment necessiten, sabent quins productes adquireixen i si pot ser, consumint productes de proximitat, és a dir, aquells que es produeixen més a prop d'on vivim, perquè així guanyem tots i també millorarem en qualitat de vida”.

Consumópolis és una iniciativa que promou l'educació del consumidor utilitzant les tecnologies i una metodologia cooperativa. Es desenvolupa quasi íntegrament a través d'internet i ofereix diferents tipus de activitats que es plantegen en diverses situacions relacionades amb el consum, com hàbits de consum, productes i serveis, alimentació, consum ètic. El certamen també ha plantejat un treball d'equip que ha consistit en l'elaboració d'un vídeo on es compara la forma de consumir en l'actualitat.

L'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició i els departaments competents de les comunitats autònomes organitzen aquest concurs, que compleix el seu 11 edició, i que va dirigit a infants de tercer cicle de Primària i primer, segon, tercer i quart curs de secundària.

El concurs té dues fases. En aquesta fase autonòmica han participat 123 equips escolars, amb un total de 615 alumnes. A la final han arribat 33 equips i 165 xics i xiques. Els guanyadors a nivell autonòmic participaran en una segona fase a nivell estatal.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.