El Consell Social aprova la creació de la Comissió per a l'Impuls de Castelló

28

El Consell Social de la Ciutat ha aprovat per unanimitat en el ple extraordinari celebrat aquesta vesprada la creació de la Comissió per a l'Impuls de Castelló, la finalitat de la qual serà l'elaboració d'un informe amb les propostes i recomanacions per al projecte de recuperació de Castelló dels efectes econòmics i socials derivats de la crisi sanitària de la Covid-19.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha elevat al ple del Consell Social de la Ciutat la proposta, per a definir l'estratègia de reactivació de la ciutat juntament amb el principal òrgan consultiu i de participació ciutadana. "El Consell Social ha de tindre un protagonisme especial a l'hora de definir les claus de la recuperació, de la generació de confiança i certitud, amb l'establiment de mesures econòmiques, polítiques actives d'ocupació, recuperació del benestar públic i desenvolupament de les potencialitats de les noves tecnologies, l'economia digital i la transició ecològica, i en aqueixa línia treballarem", ha assegurat Marco.

La nova comissió de treball està integrada per representants de les àrees social i econòmica del Consell Social i d'altres consellers l'aportació dels quals pot sumar al projecte de rellançament de Castelló, així com dels grups polítics municipals amb representació a l'Ajuntament. Sobre la base de l'aprovat hui en el ple extraordinari, estarà presidida pel portaveu del grup municipal socialista i regidor de Benestar Social, José Luis López. A més, tindrà huit vocals, entre ells la consellera representant de la Cambra de Comerç de Castelló, Maria Dolores Guillamón, que serà la ponent de la comissió. Els altres set són: un conseller/a proposat pels consellers representants dels sindicats UGT i CCOO; un representant de la Unió Professional de Col·legis de Castelló, que serà el president del Col·legi de Metges, José María Breva; un conseller/a proposat pels quatre consellers/as de les federacions de veïns, consumidors i usuaris que formen part d'aquest; la consellera representant del Consell Municipal de Benestar Social, Salomé Esteller, gerent de la Junta Provincial de l'Associació Espanyola contra el Càncer (AECC); el conseller representant del Consell Municipal de Comerç, Mauro Gómez; el conseller representant de la Universitat Jaume I, Modest Jesús Fabra, vicerector de planificació, coordinació i comunicació; i el conseller Juan Ángel Lafuente, director de la Càtedra Ciutat de Castelló. I, un representant del Consell de la Joventut, segons s'ha decidit durant el transcurs del ple.

A més, formaran part de la comissió com a vocals, els sis consellers/as proposats pels grups polítics municipals: José Luis López (PSPV), Begoña Carrasco (PP), Alejandro Marín-Buck (Ciutadans), Tomás Escuder (Compromís), Carlos Navarro (Podem-EU) i Cristóbal Caballero (Vox).

Podran formar part de la comissió si així ho manifesten o, en el seu cas, se'ls requerisca la seua compareixença durant el desenvolupament dels treballs de la comissió, els consellers nats que han sigut alcaldes de Castelló.

"Les administracions públiques hem de respondre amb tota la nostra força a situacions tan crítiques com aquesta. Des del primer minut, el govern municipal ha assumit la seua responsabilitat i hem treballat en coordinació amb les autoritats sanitàries i reajustant el pressupost per a reforçar les línies essencials de benestar social, ocupació i reactivació econòmica", ha explicat Marco. Ara, "volem continuar fent els passos necessaris juntament amb la societat de Castelló", ha explicat Marco. "La societat està demandant unitat i diàleg en les institucions per a lluitar contra la covid-19 i des de l'Ajuntament tenim l'oportunitat de treballar de manera conjunta a través d'aquesta comissió per a l'impuls de Castelló", ha recalcat.

El termini per al qual es crea la comissió serà el necessari per a poder realitzar les funcions que li han sigut encomanades, tenint en compte que per la seua importància un calendari de manera que si fóra possible estiga ultimat l'informe si fóra possible no més tard del pròxim mes d'octubre.

Els membres del Consell Social han pogut participar en el ple de manera telemàtica o presencial i durant la sessió també han pres possessió del seu càrrec huit nous consellers/as: José Luís López (grup municipal socialista), Tomás Escuder (grup municipal Compromís), Francisco Sacacia (UGT-PV), Juan Antonio Llopis (Fundació Caixa Castelló), César Roures (Consell Agrari i de Sostenibilitat Ambiental), Salomé Esteller (Consell Municipal de Benestar Social), Ana Ulloa (Autoritat Portuària) i Inmaculada Nieto (veïna de reconegut prestigi).

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.