El col·lectiu Per l’Horta celebra la retirada de facto del nou PGOU de València

1
226

Horta-Futur

Les  dificultats trobades per l’Ajuntament de Valencia per a respondre a l’allau d’al·legacions presentades respecte al nou PGOU de la ciutat de Valencia, que han obligat a la seua retirada, han animat al col·lectiu Per l’Horta a demanar un nou procès intens de diàleg i participació.

Per  al col·lectiu Per l’Horta, “ha estat la resposta ciutadana la que ha bloquejat el PGOU ja que els terminis marcats per a la seua aprovació abans de la fi de la legislatura eren molt curts i els ha estat impossible respondre a l’allau d’al·legacions. Una urgència que l’Ajuntament en cap moment ha explicat i que segurament s’explique per l’interés de l’Ajuntament del Partit Popular per aprofitar la seua majoria absoluta per aprovar el nou PGOU”.

Per aquest col.lectiu, el PGOU que es pretenia aprovar, “plantejava la urbanització de 415 hectàrees de l’Horta de València. Més ciment, carreteres i rotondes en una ciutat que ha perdut 30.000 veïns en cinc anys i té actualment més de 57.000 habitatges buits i solars per a construir altres 38.000. El PGOU haguera condicionat el futur de la ciutat i l’horta durant dècades. Una decissió tan important requereix un procès intens de diàleg i participació, un consens ciutadà del que aquest PGOU mancava”.

La retirada del PGOU a poques setmanes de les eleccions autonòmiques i municipals “obri un nou escenari en el qual la resta de partits van a tindre molt a dir. Ara és el moment de que tots els partits que es presenten a les eleccions municipals declaren les seues intencions de cara al futur de la ciutat i l’horta i si estan disposats a democratitzar l’urbanisme”, segons Per l’Horta. Per això #Hortaésfutur ha organitzat per a demà dimecres 22 d’abril un debat ciutadà al Jardí Botànic de València.

Al debat participaran Joan Ribó, candidat a l’alcaldia de l’Ajuntament de València per Compromís; Amadeu Sanchis, candidat per Esquerra Unida del País Valencià i Jordi Peris, candidat per València en Comú.  També participaran els regidors Vicente Aleixandre, del Partit Popular; Vicent Sarrià, del PSPV i per Ciudadanos acudirà Narciso Estellés, candidat a regidor.

Pels moviments socials van a participar Josep Gavaldà, membre de Per l’Horta; Enric Navarro, agricultor ecològic i membre de Per l’Horta; Empar Puchades, portaveu de l’Associació de Veïns Castellar-Oliveral i Mireia López, sociòloga, membre de La Dula Participació ciutadana.

1 Comentario

  1. Un nuevo exito de los CIUDADANOS.

    Sr Barbera: Retirese, saca proyectos ,que los mismos vecinos le ganamos y luego ha de pactarlos con los otros partidos.

    Los ciudadanos NOS merecemos un alcalde Coherente y que sepa
    por donde va.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.