El Col·lectiu de Dones Feministes de Moncada enregistra un manifest contra la figura de la reina de les festes i la Cort d'Honor

1559

El Col·lectiu de Dones Feministes de Moncada ha presentat hui per registre d'entrada a l'Ajuntament el seu manifest per unes festes lliures de la figura de la reina i de la Cort d'Honor coincidint amb el dia de l'elecció de la dona que portarà el títol per a les festes majors de Moncada de 2018. Manifest que porta per títol 'Ni reines ni Cort d'Honor, igualtat i dignitat'.

El col·lectiu, que reclama igualtat i dignitat per a les dones també en les festes del municipi, explica que són moltes les tradicions que es practiquen als pobles on el rol que s'adjudica a les dones respon un model masclista, sexista, anacrònic i estereotipat on se li assigna un paper rígid, allunyat del rol socialment actiu i igualitari pel que lluita el col·lectiu de dones.

Com cada any, l'Ajuntament de Moncada ha convidat a les joves del municipi a inscriure's al procés d'elecció de la Reina i Cort d'Honor i, “una vegada triades, durant les festes patronals se'ls ofereix lluïsquen diferents models i se senten com a princeses”, denuncien des de l'agrupació feminista que considera que l'equip de Govern no pot promulgar polítiques d'igualtat mentre fomenta “aquesta tradició patriarcal”.

Atés que l'Ajuntament té un paper important a les festes patronals subvencionant actes festius, el Col·lectiu de Dones Feministes li ha exigit que actue com a vertader agent de canvi cap a una societat igualitària entre homes i dones.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.