El club La Rabosa retira la publicitat sexista de la trobada de motos després de les queixes de Compromís de Torrent

5 lecturas

Dones amb Compromís per Torrent ha demanat la retirada de la publicitat sexista de la trobada de motos del club La Rabosa que tindrà lloc el proper 16 de juliol a Torrent i que organitza el club La Rabosa.

La demanda del colectiu de Dones amb Compromís pareix que ha donat resultat ja que al facebook del club Custom La Rabosa ja no apareix eixa image (la que publiquem es de l'any passat)

Dones amb Compromís per Torrent ha demanat la retirada de la publicitat d'una trobada motera i ha criticat el cartell "per tindre un caràcter obertament sexista i atemptar contra la dignitat de la dona".

En paraules de la Portaveu del col·lectiu feminista de Compromís, Meritxell Peris, "en la publicitat es cosifica la dona només com a objecte passiu. En 7 de les 9 fotos, se'ns presenta amb bikini o banyador i en actitud únicament de distracció per a la mirada del mascle".

Així mateix, Meritxell Peris ha valorat que "la publicitat no es pot emmarcar en uns codis propis de l'activitat motera, ja que hi ha dones que segueixen aquest mode de vida i són membres actius de la comunitat, sent unes grans pilots de moto, però en la publicitat només se'ns veu com a acompanyants o que anem de paquet: només se'ns valora en tant que distracció o reclam, no com a moteres que participen de la trobada".

La regidora del grup municipal de Compromís a Torrent, Carme Silla, ha considerat com a positiva l'actuació de la Conselleria d'Igualtat, que ha alertat d'aquesta publicitat i n'ha demanat la retirada.

Segons explica Silla, "hem de ser molt sensibles amb aquest tema, ja que, de manera explícita o implícita, aquests continguts fomenten l'estructura patriarcal i masclista que és la que provoca, com a violència màxima i final, que una dona siga assassinada pel terrorisme masclista cada tres dies a l'Estat espanyol. És necessari educar en tots els nivells i que quede clar que aquestes actituds masclistes no són benvingudes en la nostra societat". 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí