El centre d’especialitats d’Aldaia disposa d’una nova àrea per a tractaments dematològics amb fototeràpia

591

El centre d’especialitats d’Aldaia ha presentat la nova àrea per a tractaments dermatològics amb fototeràpia per a la posada en marxa del qual s’han invertit 50.000 euros. Aldaia es convertix així en el centre de referència de l’àrea per al desenrotllament d’esta tècnica “molt útil en el tractament de diverses patologies dermatològiques”, expliquen des de la Conselleria de Sanitat.

Per a conéixer tots els detalls d’este nou servici, el centre ha comptat amb la visita de l’alcaldessa d’Aldaia, Carmen Jávega, qui ha pogut comprovar de primera mà la nova dotació i aparells adquirits per l’àrea. “Sens dubte es tracta d’un servici que possibilitarà un tractament de qualitat per a malalties dermatològiques molt comunes entre la població de tot el Departament de Salut de Manises”, ha destacat.

L’alcaldessa ha estat acompanyada per la regidora de Sanitat, Mª José Cruz, i per la directora del centre d’especialitats de la localitat, Rosa María Franco, així com pel director medicoquirúrgic de l’àrea de salut de Manises, el doctor Pedro Rollán. El doctor Rollán ha destacat la importància de comptar amb esta tècnica, perquè suposa “un pas més en l’escaló terapèutic, a l’oferir moltes més vies de tractament, sobretot per als pacients amb psoriasi”.

Molt beneficiosa per a la psoriasi

La fototeràpia consistix en l’exposició de la superfície cutània a la radiació solar, concretament, a la radiació ultravioleta (UV), tant radiació UVA, com UVB, de manera controlada i sota supervisió mèdica. Tal com ha explicat durant la presentació el Servici de Dermatologia del Centre d’Especialitats d’Aldaia, “la psoriasi és la malaltia en què més sovint s’usa esta tècnica com a tractament, ja que permet que els rajos UVB penetren en la pell i retarden el creixement de les cèl·lules de la pell afectades, exercint una acció antiinflamatòria”.

La psoriasi és una malaltia inflamatòria crònica que afecta la pell i de vegades a les articulacions. Es tracta d’una malaltia amb molta incidència entre la població i que pot tindre moltes formes d’expressió, així com graus d’intensitat en la seua manifestació. “En concret, la fototeràpia és molt útil en el tractament de la psoriasi extensa, la palmoplantar o la parapsoriasi”, destaca el cap de servici de Dermatologia, el doctor Alberto Alfaro.

A més, és una excel·lent opció de tractament per a aquells pacients en què han fracassat altres vies, com l’aplicació d’ungüents d’ús tòpic, o que, pel seu perfil, no poden utilitzar medicaments sistemicobiològics, ja que suposen un risc per al pacient per la seua patologia de base, la seua edat o el perfil de toxicitat del medicament a usar.

Perfil del pacient

S’estima que només pel que fa al tractament de la psoriasi més de 120 pacients de tot el departament de salut podran beneficiar-se cada any d’este tractament, perquè el nombre de casos d’esta patologia està entorn d’estes xifres.

Un 87% procediran de la resta de poblacions pertanyents al departament de salut, ja que el CE d’Aldaia serà el punt de referència per a l’aplicació d’este tipus de tractaments. No obstant això, cal tindre en compte que esta xifra serà encara major, perquè la fototeràpia també està indicada en el tractament de moltes altres patologies dermatològiques entre les que es troben el vitiligen, limfoma cutani de cèl·lules T (Micosi Fungoide), coentor urèmica, pitiriasi liquenoide, dermatitis atòpica, liquen pla o alopècia areata, entre altres.

1 Comentario

 1. Cuando hace de lo ordinario «noticia»…
  Cuando la alcaldesa C. Jávega se presta al juego de intereses empresariales…
  Cuando se abandona lo fundamental, y se acude a lo accesorio, con noticia foto y pompa (en la web municipal). Donde sea.
  ¡¡¡ Es normal que todos los avances de la medicina se pongan al servicio de los pacientes !!!. Sra.
  Lo que no es normal es el recorte en prestaciones en el ambulatorio, en especialistas, en enfermería, en dependencia, en asistencia social, en educación, en justicia, en empleo… en estos frentes NO ENCONTRAREMOS a la Sra. Jávega ni al PP… no tienen ni la ética ni la «estética» para ello.
  Cuando hacen lo que hacen… ¿quieren tapar la mala conciencia, la incompetencia ?, es electoralismo o están preparando su próximo puesto de trabajo en «la sanidad privada».
  Son preguntas que solo el paso del tiempo dará.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.