El Castell d'Alaquàs acull sengles exposicions sobre les festes i el patrimoni cultural valencià al llarg de la història

1015

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha inaugurat al Castell d'Alaquàs dues exposicions sobre 'Les festes tradicionals del territori valencià' i 'El Patrimoni Cultural Valencià', organitzades per la Universitat de València en col·laboració amb la Generalitat i Caixa Popular.

L'exposició consisteix en 70 panells que repassen les festes i el patrimoni cultural de les comarques valencianes amb detalls de mapes, texts i material gràfic que mostren la riquesa de les manifestacions patrimonials.

Amoraga ha assenyalat que l'exposició és "una recopilació exhaustiva de dades sobre festes, tradicions i patrimoni cultural del poble valencià que compleix amb un doble objectiu: serveix de transmissió del coneixement a generacions futures i aproxima la cultura i les tradicions a altres municipis i comarques del territori valencià".

Ha afegit que "les societats som hui conseqüència del que vam ser en el passat i el passat està compost per la història, pel patrimoni cultural, pels costums i per les celebracions que és el motiu de la dues exposicions inaugurades".

També ha destacat que "la mostra reflecteix l'empremta cultural de la societat valenciana al llarg de la història i és com una paleta on s'arrepleguen tots els colors de la identitat del poble valencià des del nord fins al sud i des de l'est fins a l'oest".

L'exposició està dividida en 34 panells de les festes tradicionals del territori valencià, que fan referència a les manifestacions culturals per comarques amb calendaris mensuals de les festes que se celebren en cada municipi i 36 panells sobre el patrimoni cultural, que és un ampli compendi dels béns culturals des del punt de vista de l'art (des del paleolític fins al segle XIX), la geografia, l'arquitectura, el paisatge, l'aigua, les festes, la música, els museus, etc.

Junt amb Carmen Amoraga han participat en la inauguració el vicerector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, Jorge Hermosilla; l'alcaldessa d'Alaquàs, Elvira García; i el president de Caixa Popular, Benet Delcán.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.