Conselleria d'Agricultura i EMSHI suscriuen un protocol d'intencions per millorar la gestió del sanejament a l'àrea metropolitana

895

La consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, i el president de Entitat Metropolitana de Servicis Hidràulics (EMSHI), Vicent Sarrià, han subscrit un protocol d'intencions per a fomentar la col·laboració entre ambdós administracions i, en conseqüència, millorar la gestió del sanejament a l'àmbit metropolità de la ciutat de València.

El document "formalitza l'inici d'una nova etapa en les relacions entre ambdós administracions en esta matèria que redundarà finalment en benefici dels veïns, perquè mai abans d'ara va haver-hi tant enteniment entre ajuntament i Conselleria", ha subratllat Elena Cebrián. Vicent Sarrià ha assenyalat que els anteriors governs de la Generalitat i l'Ajuntament “resolien les diferències sobre la depuradora de Pinedo i el sanejament de la zona sud en els jutjats".

Pel que fa a la infraestructura de depuració de Pinedo, ambdós administracions manifesten la seua intenció d'escometre la gestió conjunta del que a partir d'ara es denominarà Sistema de Pinedo. Es comprometen, a més, a realitzar les actuacions necessàries per a regularitzar la infraestructura de depuració del Sistema de Pinedo, com a alternativa al tancament de la fase III resolta en la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana davant de la falta de llicència municipal d'activitat qualificada.

El protocol fa referència, com a instrument jurídic per a la regularització, al pla especial que, elaborat per la conselleria, permetrà l'avaluació ambiental per un costat i, d'un altre, considerar les al·legacions dels afectats. Junt amb Elena Cebrián i Vicent Sarrià, el protocol ha sigut subscriit també per Julià Álvaro com a vicepresident de l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals (EPSAR).

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.