El calendari ‘Fem l’horta possible’ recull més de 60 contactes de producció d’agricultura ecològica

0
189

calendari horta 2015Dissabte 20 de desembre es presentarà el calendari Fem l’horta possible 2015 en el marc del Mercat de Venda Directa de Torrent, al Centre Ambiental el Vedat. El calendari aposta pel consum de l’agricultura ecològica prop de casa i recull una guia de producció ecològica, mercats de venda directa, grups de consum i recursos de la comarca de l’Horta i voltants. 15 mercats de venda directa, més de 20 grups de consum i més de 60 contactes de producció d’agricultura ecològica i tradicional.

El calendari Fem l’horta possible 2015, que editen els col·lectius Per L’Horta, Llavors d’Ací, Plataforma per la Sobirania Alimentària del PV, Fira Alternativa de València i la Universitat d’estiu de l’Horta, presenta 14 il·lustracions dels artistes Jorco, Cristina Peris Grau, Josep Manuel Domènech Alandes, Pedro Garcia Hoya, Paloma Bu, Laura Galisteo Garzón, Elías Taño, Tomas Gorria i Xavi Sepulveda, Neus Mahiques, Pablo Calavera, Jorge Abuin, RATAS GRÁFIKAS, Rosa Roca Castelló i Eloisa Blanco Solsona. Cadascun dels mesos, la portada i la guia i directori van encapçalades per una il·lustració.

El calendari propugna principis com ara la sobirania alimentària, l’agroecologia, el suport mutu, els mercats de venda directa, els grups de cionsum crític… A més aposta també pels principis de l’Economia Alternativa, Social i Solidària aprofitant que a l’octubre de 2014 es va fundar La Xarxa d’Economia Social i Solidària del País Valencià.

A més a més, conté una agenda amb diverses convocatòries. Les concentracions tots els dia 3 de cada més de les víctimes de l’accident del metro, la massa crítica, les concentracions contra els centres d’internament d’estrangers, la Fira Alternativa de València, així com activitats, jornades, actes i celebracions. Aquesta any el calendari també aposta per visibilitzar la pràctica d’un esport tradicional com és la pilota valenciana i inclou les partides en les diverses modalitats que es juguen a l’horta.

En la presentació del dia 20 al Centre Ambiental el Vedat de Torrent, com a novetat hi haurà un tast de productes ecològics i música. El calendari, amb una tirada de 3.500 exemplars, es pot adquirir en diversos establiments entre altres a València: Encarnis Tomero al carrer Maria Cristina; Centre Social Terra a Baró de San Petrillo; La Tavernaire al carrer Dénia; Ca Revolta al carrer Santa Teresa; a El Cuc al carrer Santa Maria del Puig, a Picanya, y a Camí de l’Horta al carrer Sant Bertomeu de Godella i també als mercats de venda directa de Godella, Alboraia i Torrent.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.