El Bloc replega 150 firmes per al manteniment del Centre Ocupacional ‘Pas a Pas’ i el Centre d’Atenció Primerenca

0
47
Bankia

Membres de Bloc-Compromís d’Alboraia han replegat 150 signatuures per a demanar el manteniment del Centre Ocupacional ‘Pas a Pas’ i el Centre d’Atenció Primerenca d’Alboraia. El funcionament dels dos es troba seriosament amenaçat, donat que la conselleria d’Hisenda i Administració Pública deu al Consorci Comarcal de Serveis Socials de l’Horta Nord, entitat que gestiona els centres, 313.648 euros.
La replega de firmes s’ha fet en l’Avinguda de l’Orxata, una de les principals artèries d’Alboraia, i en ella han participat els tres regidors que Bloc-Independents: Coalició Compromís Alboraia té en l’Ajuntament: Àngels Belloch, Francesc Pastor i Mábel Redondo, a més d’altres militants i simpatitzants.

L’escrit que signaven els veïns recorda que “el retardament en els pagaments, com ja li hem comentat en els darrers mesos, està ocasionant greus problemes en el funcionament dels citats centres. No es tracta de recordar-li, de nou, tots els perjudicis que aquesta situació està provocant, tot i què si vosté està interessat, pot revisar els anteriors registres d’entrada al registre realitzats”.

L’escrit, que es presentarà per registre d’entrada en les pròximes hores, junt amb les signatures replegades per altres entitats i persones en altres llocs, insta el conseller José Manuel Vela a “liquidar el deute corresponent a l’exercici anteior que s’eleva a 313.648 euros en un termini immediat”.

Els afectats per l’impagament també diuen: “L’emplacem a establir una financiació estable i continuada amb el Consorci Comarcal de Serveis Socials de l’Horta Nord que contemple el compliment de tots els terminis de pagament habituals per al present exercici”.

El Consorci Comarcal gestiona cinc centres en l’Horta Nord, dos dels quals estan a Alboraia. Va ser impulsat per l’Ajuntament d’Alboraia fa anys, i ha sigut presidit en diverses ocasions per regidors de l’Ajuntament d’Alboraia. L’Ajuntament d’Alboraia ha previst en el pressupost municipal de 2012 liquidar el deute que té amb el Consorci.

El Ple municipal de l’Ajuntament d’Alboraia ja es va fer ressò de la situació que pateix el Consorci, i en el Ple de gener de 2012 va aprovar una moció institucional demanant el manteniment del servei que es presta des del Consorci al col•lectiu de discapacitats de l’Horta Nord i instar a la Generalitat Valenciana a què faça efectius els pagaments per a assegurar la continuïtat del Consorci.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here