El Bloc reclama que s’aprofiten les obres del AVE per soterrar les vies entre Silla i València

245

El Bloc de l’Horta Sud ha enviat un comunicat en què destaca que ha arribar “el moment” idoni per a emprendre una de les reivindicacions històriques de la comarca de L’Horta Sud, el soterrament de les vies fèrries d’Adif entre les localitats de Silla i València.
Al seu juí, ha arribat el moment perquè s’ha d’aprofitar la inèrcia de les noves obres de l’arribada del tren d’alta velocitat, que suposarà, entre altres obres, la construcció d’una estació subterrània a la ciutat de València, amb la qual cosa l’obra de soterrament “tindrà un cost molt menor de l’històricament reivindicat, i sempre denegat per desacord entre les administracions públiques governades pels partits centralistas”.

A més, indiquen que les oportunitats de regeneració ambiental i requalificació d’àrees industrials obsoletes basades en l’alliberament de l’espai ocupat pel ferrocarril que sorgixen en el procés, emmarcades en una política urbanística, permeten solucions definitives i permanents per a la comarca.

“Els més de 200.000 habitants afectats pels 10 quilòmetres de vies/muralles, no podem perdre esta ocasió històrica de finalitzar la reivindicació que va començar fa més de 25 anys”, han conclós.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.