El Bloc proposa un pla d’austeritat municipal per tal d’augmentar els fons destinats a despeses d’urgència social

0
41
Bankia

El grup municipal del Bloc ha presentat una moció per demanar la redacció d’un pla d’austeritat municipal, realitzat entre els caps dels serveis municipals, els grups polítics i els sindicats.
La funció d’aquest pla, segons indica el portaveu Jordi Sebastià seria triple, “per una banda optimitzar els recursos i disminuir les despeses de funcionament quotidià, per una altra estalviar uns diners que anirien destinats a urgències socials i, finalment, servir d’exemple pedagògic a la ciutadania”.

Es tracta de fer una espècie de manual d’ús per millorar i optimitzar el funcionament de cada dia en l’administració local, des de coses tan elementals com la temperatura de l’aire condicionat o l’ús del correu electrònic exclusivament –i no del paper- per a determinades comunicacions, a la sobrietat en l’ús dels telèfons o els vehicles municipals.

Segons Sebastià, “amb la situació econòmica que travessem, és obvi que el Pla generarà idees i tindrà una bona acollida per part de la societat. Es tracta de fer un protocol d’obligat compliment que implique i estimule la corresponsabilitat de tots els treballadors de la institució. Naturalment, perquè tinga èxit és necessari que tots els sectors es troben representats i facen lliurement les seues aportacions”

L’objectiu és destinar els diners estalviats -sobre un càlcul realitzat- a despeses d’urgència social. En aquest punt, el pressuspot de l’Ajuntament de Burjassot, pactat entre PSOE i Bloc ja contempla un apartat d’ajudes a persones en greu risc d’exclusió social que podria veure’s reforçat.Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here