El Bloc proposa un pla d’austeritat municipal per tal d’augmentar els fons destinats a despeses d’urgència social

228

El grup municipal del Bloc ha presentat una moció per demanar la redacció d'un pla d'austeritat municipal, realitzat entre els caps dels serveis municipals, els grups polítics i els sindicats.
La funció d'aquest pla, segons indica el portaveu Jordi Sebastià seria triple, “per una banda optimitzar els recursos i disminuir les despeses de funcionament quotidià, per una altra estalviar uns diners que anirien destinats a urgències socials i, finalment, servir d'exemple pedagògic a la ciutadania”.

Es tracta de fer una espècie de manual d'ús per millorar i optimitzar el funcionament de cada dia en l'administració local, des de coses tan elementals com la temperatura de l'aire condicionat o l'ús del correu electrònic exclusivament –i no del paper- per a determinades comunicacions, a la sobrietat en l'ús dels telèfons o els vehicles municipals.

Segons Sebastià, “amb la situació econòmica que travessem, és obvi que el Pla generarà idees i tindrà una bona acollida per part de la societat. Es tracta de fer un protocol d'obligat compliment que implique i estimule la corresponsabilitat de tots els treballadors de la institució. Naturalment, perquè tinga èxit és necessari que tots els sectors es troben representats i facen lliurement les seues aportacions”

L'objectiu és destinar els diners estalviats -sobre un càlcul realitzat- a despeses d'urgència social. En aquest punt, el pressuspot de l'Ajuntament de Burjassot, pactat entre PSOE i Bloc ja contempla un apartat d'ajudes a persones en greu risc d'exclusió social que podria veure's reforçat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.