El Bloc presenta esmenes al nou centre comercial perquè garantisca l’ocupació de veïns de Burjassot i la protecció de l’horta municipal

0
1 lecturas

El Bloc de Burjassot va plantejar ahir diverses esmenes a la redacció del conveni que les empreses Alcamuga i Construcciones Valencia Constitución volen signar amb Burjassot per a construir un centre comercial i d'oficines en una zona de 64.000m2 que actualment no és urbanitzable. Les esmenes es centren en que l’acord garantisca l’ocupació de veïns de Burjassot i la protecció de l’horta municipal.
Aquest partit ha efectuat diverses reunions de la seua executiva i amb la militància per tal de valorar la iniciativa i decidir la seua posició. Per al portaveu, Jordi Sebastià, “es tracta de fer una requalificació d'uns terrenys que, tot i que ara no tenen cap valor ambiental ni paisatgístic ni patrimonial donat que és una bossa d'horta degradada, donarà beneficis als promotors, per això cal signar un conveni que done també part d'aquests beneficis al poble de Burjassot”.

En la situació econòmica actual, el Bloc considera que el projecte pot generar llocs de treball i ajudar a fer descendre l'atur al municipi, per això va presentar dos esmenes al conveni per assegurar que una bona part dels llocs de treball creats durant la fase de construcció es quedaran al municipi i també per tal que se signe un conveni amb l'empresa promotora del centre comercial per què es formen els treballadors a Burjassot amb la col•laboració de l'Ajuntament.

“Així –comenta Sebastià- ens assegurem que el principal benefici de la requalificació, el treball per als ciutadans de Burjassot, és una realitat i no només bones paraules”.

De la mateixa manera, el Bloc valora positivament que els comerciants de Burjassot tinguen facilitats per instal•lar-se al nou centre però ha exigit també, com s'ha fet en altres llocs, i en paraules de Sebastià “diners per a campanyes de promoció del comerç local perquè és obvi que, encara que el centre està en una zona allunyada del nucli urbà també tindrà algun impacte i el nostre deure és protegir el comerç que dóna vida al poble”.

Finalment, el Bloc valora molt positivament que els promotors estiguen obligats a donar 64.000 metres de terrenys protegits a l'Ajuntment però ha presentat una esmena perquè quede clar al conveni que aquests terrenys estaran al municipi de Burjassot, ja que la llei preveu que es puga comprar parc natural a qualsevol lloc.

“Aquests terrenys -conclou Sebastià- només poden estar a la zona d'horta del poble. Es pot començar a crear així un banc de terres de l'horta perquè l'Ajuntament tinga un capital per comprar als propietaris que ho desitgen -i mai per obligació- l'horta protegida del municipi”.

A més, el Bloc creu que el projecte del nou centre ha d'anar fent-se en paral•lel amb el nou Pla General d’Ordenació Urbana i ha d’estar sotmès al procés de participació ciutadana que aquest porta inclòs.

“Si es cumpleixen aquestes condicions -manifesta Sebastià- el projecte pot ser una oportunitat per al poble que hem d'aprofitar, per reordenar un espai i per garantir ingressos i llocs de treball al municipi però en cas contrari no val la pena anar endavant”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí