El Bloc insisteix a ubicar les antenes radiolèctriques allunyades del nucli urbà

0
115
Bankia

Fa més d’un any que l’equip de Govern està tractant d’elaborar una ordenança per a la instal•lació d’infraestructures radioelèctriques, especialment arran de la ubicació d’una antena de telefonia mòbil al polígon industrial de la Closa tocant la zona residencial. Ara, s’ha presentat un nou esborrany que, en principi, no contempla la proposta que al juliol féu el Bloc d’ubicar un parc d’antenes allunyat dels nuclis urbans, segons denuncia el Bloc.
Es per això que el seu portaveu, Josep Riera, insistix que el Bloc continua pensant que, per raons de prudència i per evitar l’alarma social generada pels efectes que puguen tindre en la salut, s’hauria de garantir la ubicació de les antenes allunyades dels nuclis urbans, i el govern popular ho hauria de tindre en compte”.

Esta afirmació respon al fet que, independentment que els informes tècnics municipals desaconsellen la instal•lació de les antenes en una única parcel•la, perquè haurien de mantindre una distància mínima de separació de 150 metres, hi ha altres opcions. Així, com apunta el responsable valencianista, “es podrien contemplar diverses microparcel•les al llarg del terme convenientment distanciades amb esta finalitat”.

D’acord amb el plantejament del Bloc, es tractaria d’adossar estes parcel•les a altres instal•lacions o infraestructures que ja suposen un impacte visual o paisatgístic, per a evitar-ne de nous, com ara el traçat del tren, la N-221, pous de reg o estacions de bombeig, etc.

Les característiques orogràfiques del terme, totalment pla, permeten esta solució. A més, segons Riera, “l’Ajuntament de Meliana compta amb recursos econòmics procedents del patrimoni municipal del sòl per a la compra d’estos terrenys, només caldria fer la modificació de planejament urbanístic corresponent”. Finalment, esta opció permetria a l’Ajuntament garantir-se uns ingressos nous per la concessió d’estes parcel•les per a la seua explotació.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here