El Bloc denuncia que l’Ajuntament ha avançat el cobrament de l’IBI al mes d’agost

0
128
Bankia

Abans que haja finalitzat l’agost, l’Ajuntament de Meliana, per mitjà de la Diputació de València, ha procedit al cobrament de l’Impost de Béns Immobles (IBI) d’aquells veïns que tenen autoritzada la domiciliació bancària. Segons el Bloc, este cobrament, que fins ara es feia al setembre, “ha generat molt de malestar entre la població, ja que s’ha realitzat quan moltes famílies estaven de vacances, amb les despeses extra que això comporta, i abans que hagen cobrat les nòmines d’agost”.
El portaveu del Bloc, Josep Riera, ha denunciat que “el govern del PP, atesa la greu situació econòmica a què ha portat les arques municipals durant els seus dos anys de govern, ha anteposat el seu interès recaptatori als interessos dels ciutadans i de les ciutadanes”.

La contribució urbana és l’impost general més elevat, més, si cal, amb la revisió cadastral que es va aplicant de manera gradual. L’IBI suposa una mitjana d’uns 500 euros per immoble. Per això, a final d’agost, i en època de crisi, “esta decisió dels populars no ha sentat gens bé a les fràgils economies familiars”, insisteix Riera.

Així, com recorda el responsable valencianista, “al setembre del 2008, el Bloc ja va presentar una sèrie de mesures econòmiques per a pal•liar els efectes de la crisi, entre d’altres, la rebaixa del coeficient actual de l’IBI, del 0, 84%, al 0, 75%-0, 80%, i la possibilitat de fraccionament del pagament en terminis per a fer-lo més fàcil a la ciutadania. Propostes que el PP va rebutjar”, ha recordat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here