El Bloc demana un esforç al Consistori per donar suport a les associacions musicals

0
38
Bankia

En el dia de Santa Cecília, patrona de la música, el Bloc de Burjassot ha recordat que tot i ser un municipi de més de 37.000 habitants i de tenir una gran tradició musical, les condicions de què disposen les associacions musicals del poble i els ciutadans que volen estudiar o practicar música “són molt precàries”.
Segons ha recordat el portaveu del Bloc a l’Ajuntament, Jordi Sebastià, “l’Agrupació
Musical Los Silos, que enguany està celebrant el seu seixanta aniversari, té uns locals d’assaig molt precaris que pràcticament no poden albergar a tots els músics de la banda i les aules de la seua escola no són prou per atendre tota la demanda d’alumnes”.

Per a Sebastià, “la seua tasca és importantíssima i han estat els responsables de crear i mantenir l’activitat musical a Burjassot però es troba en un greu perill si no trobem prompte una solució per dotar-los de les instal•lacions necessàries”. El Bloc ha recordat que la Generalitat no va acceptar el projecte sol•licitat dins del Pla Confiança per restaurar l’antic convent del carrer Blasco Ibáñez i albergar l’escola de música.

“Una oportunitat perduda que va impedir donar espai digne a Los Silos i a altres agrupacions que ho hagueren pogut sol•licitar”, explica el portaveu, qui ha afegit que “també l’escola Amadeus està reazlitzant una bona feina amb xiquets del municipi, però també en precari, sense condicions adequades”.

El Bloc Nacionalista Valencià ha posat en marxa la campanya ‘Música i fets: amb les escoles de música’ que pretén recollir les inquietuds de les entitats musicals i portar les seues demandes davant les institucions valencianes, “que en els darrers anys han anat reduint el seu suport i posant en perill moltes de les nostres bandes i escoles de música”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here