El Bloc demana compensar als municipis veïns i que els beneficis de Ikea “no es queden només a Paterna”

0
97
Bankia

El Bloc de Godella s’ha afegit a les al•legacions esgrimides pel seu Ajuntament i pel grup de Compromís a Paterna respecte a la instal•lació de la multinacional Ikea a Paterna. Segons els nacionalistes, no és just que els beneficis de l’arribada de l’empresa es queden a Paterna en forma de llocs de treball i impostos mentre les conseqüències negatives com el col•lapse circulatori es dispersa entre els municipis veïns.
El Bloc ha exigit que el Govern de la Generalitat exerceixi un paper més actiu en la planificació territorial per evitar estes situacions. “Primer, estudiant les diverses ubicacions possibles basant-se en criteris objectius i evitant la guerra entre els municipis candidats i, segon, pactant amb els municipis i veïns afectats compensacions per l’impacte que suposen estos grans projectes”, expliquen.

Per al col•lectiu nacionalista, “sense una planificació de l’àrea metropolitana de València, no seran possibles solucions integrals als problemes del trànsit, soterrament del metro, pas del tren d’Alta Velocitat, protecció de l’Horta, recollida de residus i abocadors, etc”.

El regidor del Bloc-Compromís en l’Ajuntament de Godella, Ginés Ruiz, ha explicat que no s’oposen a la instal•lació d‘Ikea perquè saben que ha negociat prèviament amb la indústria valenciana del moble i amb l’Ajuntament de Paterna, per reduir l’impacte que la seua instal•lació produirà sobre el territori, però sí s’oposen a que els beneficis que deixarà esta multinacional es queden en Paterna “mentre les conseqüències es traslladen a la perifèria, en forma de col•lapse circulatori, trànsit de camions i molèsties per als veïns”.

La zona de Godella, contigua a la futura ciutat del moble, és agrícola, amb algunes cases de camp disperses i el PGOU de Godella no preveu, ni la seua urbanització, ni la construcció de cap carretera per accedir a Ikea.El grup municipal del Bloc va realitzar una visita als terrenys objecte de litigi entre Paterna i Godella i comprovaren com la infraestructura actual són camins rurals, “sense capacitat per absorbir el trànsit que Ikea generarà als voltants.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here