El Bloc considera “absurda i insolidària” la proposta d’obligar als passatgers a canviar de tren a Godella

0
74
Bankia

El passat divendres es van complir dos anys des que el portaveu del Bloc Nacionalista Valencià a l’Ajuntament de Burjassot, Jordi Sebastià, va demanar per registre d’entrada una reunió amb el director general de Tranports, Vicente Dómine, per tal de parlar sobre els projectes de soterrament de les vies del metro per Burjassot i encara “no hi ha hagut resposta, probablement, perquè no hi ha res de què parlar, tal com van les coses”.
El portaveu valencianista fa referència a la situació actual del soterrament de les vies que, sense partida pressupostària en l’avantprojecte de pressupostos i amb un munt de “projectes absurds” damunt la taula es troba “en la pràctica totalment mort”. Entre els projectes que ha calificat d’absurds i, a més, insolidari, es troba la proposta del PSPV de soterrar la via a Burjassot i que els passatgers, en arribar a Godella, canvien a un altre tren en superficie.

“Quan l’Ajuntament va acceptar la proposta-extorsió de la Conselleria per cofinançar el projecte -manifesta Sebastià- es va sentenciar a mort el soterrament. Fins a aquell moment les coses anaven bé, l’anomenada Fase 1 començà a executar-se, amb un
projecte consensuat i pagat per la Conselleria, i es estava a punt de concloure però, quan la Conselleria va començar a fer moviments per no pagar les obres, tal i com li correspon, i l’Ajuntament va acceptar tot es va aturar i ara ens trobem en una via morta”


Proposta “absurda”

“De fet, des que es va signar el protocol entre la Conselleria i l’Ajuntment que preveu requalificar 70.000 metres d’horta i especular amb els terrenys per obtenir els diners que paguen el 50% de l’obra -una operació il•legal i totalment impossible amb la situació eocnòmica actual- han arribat al Consistori de Burjassot diverses propostes tècniques des de la Direcció General de Transports però cap d’elles contemplava el soterrament de les vies sinó opcions diferents”, ha recordat Sebastià.

La darrera afectava a la zona urbana del municipi i preveia una rampa d’eixida de les vies soterrades que deixava bona part de la zona tal com està actualment, amb la via al descobert. “I, tot i que encara no tenim una informació oficial ja s’ha publicat a la web municipal la contraproposta de l’equip de Govern que preveu allargar el soterrament només fins a l’estació de Godella i fer allà una estació d’intercanvi, obligant tots els passatgers que vagen cap a Bétera, Moncada, Rocafort o qualsevol dels pobles de la línia al nord de Burjassot a fer un nou transbordament”.

Per al Bloc de Burjassot, en paraules de Sebastià: “aquesta proposta absurda i totalment insolidària amb els veïns dels altres pobles és un simptoma de la deriva que ha pres l’assumpte del soterrament de les vies. Només si entenem que per a PSOE i PP es tracta d’un tema merament electoralista, i cap dels dos partits vol desencallar-lo amb al redacció d’un nou protocol i un projecte seriós, s’entén que algú haja pogut fer ua proposta semblant”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here