El Bloc-Compromís proposa regular les cerimònies civils com l’acollida de xiquets i els funerals laics

0
77
Bankia

El Bloc-Coalició Compromís de Burjassot ha registrat una moció per a debatre al proper plenari ordinari de l’Ajuntament per a regular les cerimònies civils mitjançant una ordenança que incloga el desenvolupament de les cerimònies de matrimoni, d’acollida de xiquets i la possibilitat d’habilitar espais públics per tal de donar l’opció de celebrar funerals laics.
Segons afirma el portaveu del grup, Emili Altur, “l’Estat espanyol és aconfessional. Això vol dir que respecta i permet totes les opcions religioses, inclòs l’ateisme i el laïcisme, però no es decanta per cap. En Burjassot, no disposem d’una regulació per a la celebració de cerimònies civils que regule tots els aspectes, com els matrimonis, la cerimònia d’acolliment de xiquets i els soterrars laics”.

Pel que fa a l’acolliment civil, o acte de benvinguda democràtica a la comunitat, afegeix Altur, “no és incompatible o excloent respecte al baptisme cristià o qualsevol altre. Són actes laics on es llig la Declaració dels Drets de l’Infant i de la Constitució, que té com a objectiu escenificar la condició de ciutadà dels xiquets amb el compromís dels pares i mares que serà educat o educada en els valors democràtics i en el respecte als altres. D’aquest acte pot quedar constància amb la inscripció del xiquet en un Registre Municipal d’Acolliments Civils”.

El portaveu del Bloc-Compromís a l’Ajuntament de Burjassot ha assenyalat també que, pel que fa a les cerimònies fúnebres, les exèquies religioses encara superen les cerimònies laiques o civils. En ciutats més grans de l’Estat espanyol, entorn al 20% dels funerals són laics. En altres països europeus estos actes són més comuns, ja que aproximadament un 40% dels soterrars son aconfessionals.

Per al Bloc, “s’ha de donar la possibilitat d’exercir el dret de les persones que no pertanyen a cap religió a celebrar una cerimònia civil de comiat. També es una manera de donar l’últim adéu al seu ser volgut i, al mateix temps, rebre el condol dels seus coneguts”. Per últim, Altur ha puntualitzat que a l’Estat espanyol ja s’ofereixen aquestes cerimònies civils oficialment en ajuntaments de diferents comunitats autònomes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here