El Bloc alerta de què la revisió cadastral està basada en els preus del ‘boom’ immobiliari i no de la situació actual

0
84
Bankia

El Bloc d’Alaquàs ha demanat que no s’aplique la revisió cadastral prevista pel Govern central ja que està basada en uns valors de les vivendes calculats en ple ‘boom’ immobiliari i, per tant, els preus estimats “no es corresponen amb la situació actual de crisi econòmica”.
Els veïns d’Alaquàs estan rebent en els seus domicilis les notificacions corresponents a la revisió dels valors cadastrals dels seus immobles per als pròxims 10 anys i començarà a assortir efectes a partir de l’any 2010.

Els increments de valor varien en funció del barri, el tipus d’habitatge i la seua antiguitat, multiplicant-se en alguns casos fins a un 400% el valor cadastral actual. Els alaquasers ho aniran notant al llarg d’aquests deu anys ja que el valor inicial s’incrementarà en un 10% cada any fins al 2019 en el qual acabarà la reducció aplicant-se el valor cadastral real incrementat en el percentatge que assenyalen els pressupostos generals de l’estat cada any, que ve a ser el 2%.

Açò tindrà el seu reflex en l’impost de béns immobles, si bé en el 2010 no es percebrà molt la pujada al baixar el tipus impositiu del 1, 0% al 0, 85%. El tipus mínim que permet la “Llei d’hisendes locals” és el 0, 4% i el màxim de 1, 1%.

El secretari local del Bloc d’Alaquàs, Vicent Forment, qualifica de “greu error” l’aplicació del ‘catastrazo’ a Alaquàs perquè es basa en uns valors de mercat registrats en ple ‘boom’ immobiliari i que no s’ajusten a la realitat actual, el que incompleix la norma tècnica 23 per a fer revisions cadastrals.

El Bloc d’Alaquàs exigeix l’anul•lació dels efectes de la revisió cadastral per a Alaquàs ja que tal revisió es va basar en uns preus inflats pel ‘boom’ immobiliari i que no són aplicables actualment. El portaveu de l’agrupació nacionalista es pregunta “si ningú en l’Ajuntament d’Alaquàs s’ha assabentat que estem en plena crisi econòmica i que està afectant especialment al mercat immobiliari”.

El Bloc explica que les ponències de valoració, en les quals es basen les revisions cadastrals, utilitzen els preus de mercat per a modificar els valors cadastrals i que aquests valors estan inflats per prendre’s en ple boom immobiliari i aquestes dades són totalment erronis en el moment actual i un veritable despropòsit intentar aplicar-lo al dia de hui ja que “és un clar incompliment de la norma 23 de la Reial decret 1020/1993 que regula com determinar el valor cadastral dels béns immobles de naturalesa urbana”.

Forment critica “el silenci intencionat per part del Govern municipal perquè no li interessa dir als veïns d’Alaquàs que va a augmentar la recaptació en un bon grapat de milions per l’IBI dels habitatges”.

Per als nacionalistes “és inaudit que la voracitat recaptadora de l’alcaldessa puga més que la racionalitat que, en un moment de profunda crisi, quan molts veïns han perdut el seu lloc de treball, quan moltes empreses és troben en una situació econòmica crítica, quan l`economia està passant uns moments cada vegada més durs, aconsella la congelació d’impostos i no el gran increment que el PSOE vol carregar sobre l’esquena dels alaquasers”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here