El bipartit de Meliana fa palesa la diferència de gestió amb el PP segons l’execució pressupostària

758

Liquidats els pressupostos del 2016 -el primer any de govern complet de Compromís-PSOE al front de l’Ajuntament de Meliana- ja es poden evidenciar algunes “diferències importants” respecte dels governs anteriors del Partit Popular sobre dades concretes de la intervenció municipal, segons ha declarat hui l’alcalde, Josep Riera.

Riera destaca com en el seu primer any complet de legislatura s’ha executat més inversions que els populars en el 2014, l’últim any complet de govern de la legislatura anterior. “De fet, el govern del PP va concentrar en l’últim tram de la seua legislatura la major part de les inversions”, ha declarat.

Així, les obligacions reconegudes en el capítol d’inversions l’any 2014 foren de 853.140,72 euros, mentre que en el 2016 han sigut de 950.740,19 euros, un increment de prop de cent mil euros. Això, estant encara pendent d’execució el PPOS de l’any passat, de 195.000 euros, per a inversió en sanejament al carrer del Calvari, unes obres que estan ja en procés de licitació.

Les inversions més importants han sigut la finalització del carril bici fins al nucli de Roca, la millora de camins rurals, la creació dels horts socials municipals, la construcció de nínxols nous al cementeri, dos fases en la rehabilitació del palauet de Nolla, la finalització de la urbanització del carrer Garrigosa, actuacions al poliesportiu i millores de l’accessibilitat i de les dependències de l’edifici consistorial. Com destaca el màxim responsable municipal “la bona gestió econòmica i la planificació ens van a permetre mantindre un bon nivell d’inversió durant tota la legislatura”.

D’altra banda, hi ha alguns aspectes que també marquen la diferència entre els dos governs. Així, el primer edil fa èmfasi en el fet que “s’ha passat d’unes obligacions reconegudes en ajudes socials durant el 2014 de 50.641,46 euros a 92.658,94 euros en el 2016, quasi el doble”.

En l’àmbit social, també destaca l’increment fins als 57.436,13 euros en l’aportació de l’Ajuntament al bo metro per a persones majors o amb diversitat funcional o els diversos programes de foment de l’ocupació, a què s’han destinat més de 135.000 euros enguany passat. A més, també s’ha incrementat l’aportació a l’Institut Municipal de Cultura per a la programació de cultura i, especialment, de l’escola d’estiu. El total de les obligacions reconegudes al 2016 van ser de 7.169.813,06 euros.

Finalment, Riera incidix en el fet que “tot açò ha anat acompanyat d’una gestió econòmica en què s’ha prioritzat la disminució en la pressió impositiva, especialment en l’IBI, una disminució que continuarà al llarg de la legislatura” però també per la contenció en la despesa corrent amb mesures com ara la reducció del cost de les retribucions dels regidors i les regidores; o l’increment del suport d’altres administracions gràcies a l’augment de les subvencions.

Ara, afig l’alcalde, “contràriament al que passava amb els governs del PP, la Diputació i la Generalitat destinen més recursos als programes de suport als ajuntaments. Així, els recursos arriben més directament a la ciutadania i no es perden pel camí”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.