El Banc de Palla d'Arròs de l'Albufera ja supera les comandes de 2014

694

El Banc de Palla d'Arròs de l'Albufera ja supera les comandes de 2014Acció Ecologista-Agró, la Cooperativa Agroecològica L'Aixada com Eixida de Picassent, l'Escola de Capatassos Agrícoles de Catarroja, la Fundació Assut i el CERAI (Centre d'Estudis Rurals i d'Agricultura Internacional) impulsen el segon Banc de Palla d'Arròs de l'Albufera.

A falta de només cinc dies per al seu tancament, esta iniciativa ciutadana, que també compta amb la col·laboració d'Okambuva, cooperativa dedicada a la bioconstrucció, suma ja un total de 1.015 bales de palla encomanades. Esta xifra supera amb escreix les 720 bales gestionades en 2014 i demostra la viabilitat d'este innovador banc com proposta alternativa i sostenible per a la gestió de la palla de l'arròs al Parc Natural de l'Albufera de València.

El pròxim dimarts, 20 d'octubre, finalitza el període de comandes del segon Banc de Palla d'Arròs de l'Albufera que, des de finals de setembre, ja ha rebut la sol·licitud de 1.015 bales per a usos tan diferents com variats de la palla de l'arròs: encoixinat agrícola, horts escolars, boscos comestibles, llits per a gallines, investigació i experimentació universitària, alimentació per al ramat, equipament per a quadres de cavalls i camps de tir amb arc, coberta per al sòl, material de bioconstrucció i fins i tot restauracions forestals.

La quantitat de comandes d'enguany, que supera amb escreix les 720 bales de la primera edició d'este particular banc, i els usos esmentats demostren que, segons Agró, "gràcies a la implicació ciutadana en la gestió responsable del territori, és possible convertir un rebuig agrícola en un recurs renovable. I així, de pas, oferir una proposta alternativa i sostenible per a la gestió de la palla de l'arròs al Parc Natural de l'Albufera de València".

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.