Dos germans fallers composen la primera cançó per acompanyar l’Ofrena de Falles

999

L’Ateneu Mercantil de València acollirà el pròxim 22 de gener a les 18 hores l’estrena d’una cançó, titulada ‘Valencians, vingau!‘, que ha sigut composta ex profeso per dos germans fallers per a acompanyar l’Ofrena de flors a la Mare de Déu dels Desamparats de les Falles.

En l’estrena, que coincideix amb la festivitat de sant Vicente Mártir, patró de la ciutat de València i de la diòcesi, la cançó serà interpretada per la cantant Aisha Bordás, que va formar part de la Cort d’Honor de la Fallera Major de València en 2013, acompanyada pel cor d’Antics Alumnes del Col·legi Marni de València, han indicat els autors del tema.

A més, en els pròxims dies l’Escolania de la Verge gravarà també en un CD aquesta cançó i la previsió és que a partir del pròxim mes de febrer la composició puga estar disponible en les plataformes habituals d’Internet per a poder descarregar-la, segons els seus autors.

El projecte respon a una iniciativa de dos germans fallers, que prefereixen mantindre l’anonimat “perquè no volem personalismes, només el d’Ella”, i la idea va sorgir fa diversos anys “després d’experimentar la immensa emoció de passar davant la Mare de Déu”. A ells es van anar sumant més persones, antics i nous fallers, fins a l’actualitat amb la publicació de la composició musical.

La durada aproximada de la cançó no arriba a quatre minuts i la seua tornada és: “Valencians alceu-se en peu, valencians a la Mare de Déu els fallers hui li mostrem el nostre amor portant-li flors. Les promeses i clavells, els vestidors porten al mant emocions pels que no estan, ilusions pels que arribaran”.

L’estrena del dia 22 serà orquestral i coral, encara que els autors estan ultimant una “versió més alegre perquè puga ser interpretada també per les bandes de música mentre desfilen per la ciutat les comissions falleres el dia de l’Ofrena”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.