Dos editorials del Puig y Torrent y una llibreria de Paiporta, premiats per la Conselleria de Cultura

1450

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha atorgat els premis als llibres millor editats en 2018 i a les llibreries que han destacat per la seua trajectòria o innovació en 2019. Entre estes últimes es troba la llibreria La Moixeranga de Paiporta, que ha rebut el premi per la segua trajectòria. La Llibreria Detroit Llibres d’Alcoi ha sigut distinguida com a la més innovadora enguany.

Pel que fa a les editorials premiades per alguns dels llibres que han editat al 2018, la Conselleria ha escollit dos treballs de dos editorials de l’Horta: Barlin Porject i Malian Editora.

Barlin Project, del Puig de Santa Maria, ha rebut el premi al millor llibre editat per Electroshock. Edición integral, mentre que Malian Editora, de Torrent, ha obtingut el guardó al llibre infantil millor editat per Abecedario en verso del ratón diverso.

La resta de premiats han sigut: al llibre millor il·lustrat s'han concedit dos premis 'ex aequo' a 'Germans' (Editorial Bromera) i 'Al país de l'olivera' (Sembra Llibres); el premi al còmic millor editat ha recaigut en 'Panteras Negras' (Desfiladero Ediciones) i el llibre juvenil millor editat va a 'Por o fugirem' (Andana Editorial).

Els premis seran lliurats el Dia del Llibre Valencià, el 20 de novembre, al monestir de Sant Miquel dels Reis.

El jurat ha tingut en compte per a l'elecció dels llibres premiats la coherència entre el contingut i l'aspecte formal, la qualitat i innovació de l'edició, i l'impacte en el panorama editorial valencià.

En la valoració de la labor dels llibrers i llibreres es concedeixen dos premis que reconeixen el treball que realitzen en el foment de la lectura: a la trajectòria cultural acreditada de la llibreria candidata i al caràcter innovador de les seues activitats.

Són uns premis honorífics que tenen com a principal objectiu incentivar la producció de les empreses editorials valencianes, en qualsevol de les dues llengües oficials, amb iniciatives que propicien una millora del llibre valencià, tant en l'aspecte tècnic i formal com en l'artístic, així com incentivar les iniciatives i activitats dels llibrers valencians que contribuïsquen a la difusió del llibre i fomenten els hàbits de lectura.

Cultura de la Generalitat promocionarà els llibres i les llibreries premiats en el Pla valencià del foment del llibre i la lectura 'Llegim Llegim Llegim'. Tant l'editor de les obres premiades com la llibreria premiada podran fer ús publicitari d'aquesta circumstància, amb la indicació en els exemplars o en els seus establiments de manera expressa de la concessió del premi i la modalitat.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.