Jaramillo es reuneix amb dotze municipis per a aprofundir en la transparència de les administracions locals

666

Diputacion-TRANSPARENCIA-reunión-Jaramillo

El diputat provincial de Transparència, Roberto Jaramillo, s’ha reunit en la seu de la Diputació de València amb regidors responsables de la transparència i alcaldes de Requena, Benaguasil, l’Eliana, la Pobla de Vallbona, Vilamarxant, Alaquàs, Aldaia, Mislata, Paterna, Picanya, Quart de Poblet i Xirivella amb la finalitat d’aprofundir en el treball que requereix la normativa actual per a aconseguir unes administracions públiques transparents.

Regidors i alcaldes de Requena i d’onze municipis del Camp de Túria i l’Horta transmeteren al diputat en la reunió la seua experiència fins ara sobre la publicació de conceptes i la transmissió de dades a la ciutadania que exigeix la normativa de transparència en els seus ajuntaments.

El diputat manifestà que la labor en aquest àmbit consisteix “no sols en publicar dades, sinó més aïna a traduir-los a un llenguatge comprensible i clar per a la ciutadania en els portals de transparència” per a la qual cosa advocà per la formació contínua dels treballadors públics.

Per a Jaramillo, “a més, amb aquesta tasca també detectem on fallen les institucions en aquest sentit, per això així podrem millorar l’obertura a la població”.

El diputat recordà finalment als edils la seua importància en “l’àmbit d’elaborar ordenances públiques que servisquen per a augmentar la transparència, la proximitat i la major participació possible de les persones en les institucions que els governen”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.