Diputació renovarà per tercer any el seu projecte per la igualtat a L’Horta Nord

21

La Diputació de València manté la seua aposta ferma per millorar la situació de les dones de l’Horta Nord, per a això ha decidit renovar, un any més, el projecte d’enfortiment del territori en matèria d’igualtat d’oportunitats entre homes i dones, impulsat en 2018 amb el finançament de la corporació provincial i el Consorci Pactem Nord, que agrupa diversos municipis d’esta comarca.

Eli Garcia con PActem Nord
Diputació renovarà per tercer any el seu projecte per la igualtat a L’Horta Nord
La diputada d’Igualtat, Eli García, ha mantingut una primera trobada aquest dimecres amb el president de Pactem Nord i alcalde d’Alboraia, Miguel Chavarría, i amb Concha Alcover, presidenta de la Federació de Dons i Col.lectius per la Igualtat de l’Horta Nord, entitat que també col·labora en esta iniciativa.

Durant la reunió s’han començat a traçar les línies d’actuació del nou conveni, “que tindrà com a principal novetat el treball de la coeducació en els graus de formació dels instituts i centres educatius de la zona”, segons ha destacat Eli García.

Així mateix, esta tercera fase, que compta amb una aportació de 40.000 euros per part de la Diputació, consolidarà les activitats dutes a terme en els anys precedents, les quals giren entorn de dos objectius fonamentals: visibilitzar el paper del teixit associatiu de dones i apoderar a les dones de l’Horta Nord. Per a això, es treballa en tres àmbits: els ajuntaments que formen part del Consorci, les associacions i les empreses.

Una de les accions que va tindre millor acolliment en edicions anteriors va ser ‘La ruta per la igualtat’, una caravana que recorre els diferents municipis de la comarca per a visibilitzar i reforçar el treball en favor de la igualtat entre homes i dones, així com per a erradicar la violència de gènere.

Un altre eix essencial del projecte per a avançar cap a un territori responsable en matèria d’igualtat, és el lliurament del Distintiu Violeta Pactem Nord a empreses i entitats de l’Horta Nord. Es tracta d’un reconeixement a aquelles empreses i entitats que han realitzat un esforç per a complir amb el compromís d’implantar la igualtat plena entre homes i dones.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.