Diputació paga la quota del Consorci de Bombers dels 28 municipis de l'Horta de menys de 20.000 habitants

1668

Diputació de València ha destinat un pressupost de 7.268.750 euros per a subvencionar la quota que cada any paguen al Consorci Provincial de Bombers els municipis de menys de 20.000 habitants. A la comarca de l'Horta, 28 municipis (Picassent, Puçol, Albal, Massamagrell, Benetússer, Godella, Picanya, Meliana, Sedaví, Tavernes Blanques, Alcàsser, Massanassa, El Puig, Almàssera, Rafelbunyol, La Pobla de Farnals, Foios, Rocafort, Museros, Albalat dels Sorells, Albuixech, Bonrepòs i Mirambell, Alfara del Patriarca, Vinalesa, Beniparrell, Massalfassar, Emperador y Lloc Nou de la Corona) es beneficiaràn de esta proposta.

Jorge Rodríguez visita instalaciones parque de bomberos de Torrent

Aquesta quota depén del percentatge de participació en el Consorci d'aquestos municipis i ens locals. D'aquesta manera, la Diputació manté aquesta ajuda directa als ajuntaments perquè disposen d'un servei imprescindible sense cap cost, en la línia d'aportar major liquiditat a les arques municipals. Els fons els transferirà directament la Diputació al Consorci de Bombers, i aquestos municipis no hauran de presentar cap soŀlicitud, ja que la Diputació tramitarà d’ofici la subvenció.

En el cas dels municipis amb més de 20.000 habitants, la Diputació cobrirà el pagament d'aquesta quota de bombers en el cas que el municipi es trobe en situació de dificultat econòmica especial. Els municipis en aquesta situació hauran de presentar una soŀlicitud en el registre d'entrada de la Diputació i complir algun dels requisits establits en les bases d'aquesta convocatòria.Els requisits són tindre un romanent de tresoreria per a despeses generals negatiu en els dos darrers exercicis pressupostaris liquidats, tindre un estalvi net negatiu en els dos darrers exercicis, que el deute viu supere el 110% dels drets liquidats per operacions corrents en els dos darrers exercicis i tindre establits tots els impostos de caràcter potestatiu.

En matèria fiscal, els municipis de més de 20.000 habitants que vullguen accedir a aquesta ajuda hauran de complir els requisits de les bases en relació a l'Impost sobre Béns Immobles urbà i comprometre's a no reduir-lo considerablement en els dos exercicis següents a la soŀlicitud de la subvenció per al Consorci de Bombers.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.