Dia històric per a Alaquàs per la publicació al DOCV de la licitació del col·legi públic Ciutat de Cremona

1241

3.339 dies han tingut que passar per a que arrivara este dia. La Conselleria d’Educació destinarà un total de 6, 5 milions d’euros a les obres de construcció del col·legi públic Ciutat de Cremona d’Alaquàs.

col·legi públic Ciutat de Cremona d’Alaquà

El Diari Oficial de la Comunitat Valenciana publica hui la seua licitació després de que el secretari autonòmic d’Educació, Miguel Soler, informara aquesta mateixa setmana a l’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, al Regidor d’Educació, Fran Evangelista, a la direcció del centre escolar i a una representació de pares i mares, la intenció de l’administració autonòmica de complir amb aquest compromís.

La primera edil ha manifestat que “hui és un dia històric per a Alaquàs. Hui celebrem un èxit col·lectiu que era just i necessari per a la comunitat educativa d’Alaquàs. Hui demostrem que la construcció d’aquest centre escolar era possible i que el col·legi Ciutat de Cremona és i serà.  Aquest és el resultat d’un procés molt intens en el que la comunitat educativa d’Alaquàs, i particularment la del centre educatiu, així com les famílies i l’alumnat, han demostrat que són capaços de realitzar un treball pedagògic i social extraordinari. Per això hui cal felicitar a la comunitat educativa i a Alaquàs per aquest triomf”.

Elvira García Campos ha recordat també el treball realitzat des de l’Ajuntament d’Alaquàs en aquest procés ja que “hem posat sempre a disposició de la Conselleria d’Educació tot el que s’ha necessitat per a la seua construcció, tant els terrenys com tota la documentació requerida per tal de posar a disposició tot el necessari per a la construcció del col·legi. Hui demostrem que tots no som iguals. Que el col·legi Ciutat de Cremona ha passat de ser un col·legi amb previsió de tancament i castigat per les polítiques desenvolupades en els últims anys en la Comunitat Valenciana a ser un col·legi amb futur. Hui es fa realitat el compromís assumit pel President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig i pel Conseller d’Educació, Vicent Marzà per a la seua construcció”.

El futur col·legi estarà ubicat a l’avinguda Camí Vell de Torrent, en el solar annexe al poliesportiu municipal del Bovalar. Un solar cedit per l’Ajuntament d’Alaquàs a la Conselleria d’Educació ara fa 6 anys. Està previst que l’obra siga executada en 18 mesos des de la seua adjudicació, amb una obertura previsible per al curs 2018/2019. Segons el plec de condicions, s’obri ara un procés per tal que les empreses interessades en construir el col·legi puguen presentar la documentació. El termini finalitza el 23 de novembre. A partir d’ahí començarà el procés d’adjudicació per a la construcció d’aquest centre escolar d’infantil i primària que comptarà amb tres línies.

Una reivindicació històrica

El col·legi Ciutat de Cremona d’Alaquàs va nàixer fa ara 11 anys i va arribar a tindre més de 500 alumnes. Per aquest centre ubicat en aules prefabricades des dels seus inicis han passat inclús dues generacions d’alumnes que han completat tots els seus estudis. Les condicions d’estudi en aquestes aules han provocat durant tot aquest temps diverses accions per tal de denunciar la situació que es patia, principalment en dies de pluja i vent. Durant els últims anys el projecte de construcció havia estat paralitzat per l’anterior govern i inclús s’havia retallat la línia d’entrada, la qual cosa havia provocat un descontent general i diverses mobilitzacions.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.