Des de Sant Ramon fins la Verge de la Salut, Xirivella gaudeix de tres setmanes de festes patronals

864

Amb les festes del barri de Sant Ramon com a preàmbul en l’última setmana d’agost, els actes de les festes de Xirivella es prolongaran fins al 22 de setembre. Quasi un mes durant el qual un munt d’activitats dirigides a tota la població ompliran de color, llum, música i sobretot bon ambient els carrers de Xirivella.

“Enguany, com a novetat, el passeig per l’horta se substituïx per un passeig teatralitzat el 5 de setembre, en què els costums, les rondalles i els acudits seran els protagonistes.


Consisteix en un recorregut pels diferents carrers i zones emblemàtiques de Xirivella mentre el grup Rondalletres explica una sèrie d’històries ben interessants sobre la història i cultura del nostre municipi”, explica el regidor de Festes, Javier Besó.

La tradicional Nit de les Figues del 7 de setembre comptarà amb l’actuació del reconegut dj José Coll, que amenitzarà la nit amb una festa ‘remember’, per donar pas més tard a música més actual i dance dirigida a la joventut.

El tradicional pregó dels Clavaris de la Mare de Déu de la Salut tindrà lloc el divendres 31 d’agost. Enguany la pregonera serà Paqui Bartual Bermell, regidora de Xirivella. Pel que fa als actes organitzats per la Regidoria de Festes de Xirivella, començaran amb el Pregó municipal, enguany dedicat al 25 Aniversari de la Mostra Internacional de Pallassos i Pallasses i presentat, com és natural, per dos clowns de renom: Mita i Zeta, de la companyia 8Teatre.

A més hi participaran la Banda del CIM, els pregoners Jesús Jara i Amaia Prieto (de l’Escola de Clowns ‘Hij@s de Augusto’) i Tanque Gurugú (Asaco Producciones), amb una actuació que pretén fer reflexionar la societat sobre l’absurd de les fronteres i la situació que viuen les persones refugiades en el món.

La ‘Marxa de colors’, el ‘Marató de ball per la igualtat’, el circ, el concurs de joves cantants ‘Interpreta’, els musicals, l’esport, els jocs infantils, els balls tradicionals o l’actuació de la Big Band seran alguns dels actes destacats de les festes, sense oblidar el ‘Paelles i colles’, que tornarà a omplir de paelles l’avinguda de la Constitució, una activitat que l’any passat va congregar vora 4.000 persones. Eixa mateixa vesprada, la coordinadora de falles de Xirivella organitza ‘Les falles junt amb el poble’, una sessió de dj’s de les diferents falles del municipi que es farà al carrer de l’Horta Baixa, enfront del camp de futbol del poliesportiu municipal Ramón Sáez.

Consulta ací la programació.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.