Dénia reconeix la vocació i compromís amb l’educació permanent de Dolors Monferrer

752

La mestra valenciana Dolors Monferrer Ferrando ha rebut hui el Premi d’honor Ciutat de Dénia per a la Formació de Persones Adultes en reconeixement a la “tasca fonamental desenvolupada amb vocació i esforç per una dona que s’ha dedicat a perseguir la promoció i la defensa de l’educació en l’àmbit de la formació permanent amb la intenció d’enfortir vincles i xarxes des d’una perspectiva inclusiva i compromesa”, en paraules del regidor de Cultura denier, Rafa Carrió.

Dolors Monferrer Ferrando rep el Premi d’honor Ciutat de Dénia per a la Formació de Persones Adultes en reconeixement a la seua vocació i compromís amb l’educació permanentMonferrer va iniciar la seua relació amb la formació de persones adultes al 1988. Com ella mateixa ha explicat, va començar a treballar com a mestra de formació de persones adultes l’any 1988 al centre públic de FPA “Miguel Hernández” de Sagunt “amb la intenció que fóra sols per un temps, mentre els meus fills eren menuts”. D’això fa ja 30 anys i Monferrer no ha abandonat mai l’àmbit de la formació de persones adultes. Van seguir els anys com alliberada sindical de CCOO responsable de Formació de Persones Adultes (de 2004 a 2007) i, des del 2007 fins a l’actualitat, exerceix de mestra del centre de FPA de Paterna, impartint les classes al barri de la Coma. A més, des de 2015, Monferrer imparteix formació a persones adultes amb condemnes judicials, fent una tasca de reeducació i reinserció en coordinació amb els Serveis Socials del barri.

Mestra de l'EPA de Paterna des de 2015 

Durant esta llarga trajectòria ha estat membre del Taller per a la renovació pedagògica d’EPA (TAREPA, del Instituto Paulo Freire de Espanya, la Mesa dels Agents Socials per la FPA, representant a la Federació d’Ensenyament de CCOO-PV i membre de la Comissió Organitzadora de l’Escola d’Estiu de FPA durant vint anys, per enumerar-ne algunes. Tota esta experiència l’ha duta a “no tenir una visió individual de la meua vida, a no entendre mai que ningú puga fer alguna cosa a soles, especialment en qüestions socials”. Una visió i un convenciment que l’han portada a compartir este premi amb totes les persones que l’han acompanyada en el recorregut.

Dolors Monferrer Ferrando rep el Premi d’honor Ciutat de Dénia per a la Formació de Persones Adultes en reconeixement a la seua vocació i compromís amb l’educació permanentEn representació d’elles ha parlat Miguel Ángel Vera, que fou secretari general de la Federació d’Ensenyament de CCOO del PV fins a juny de 2016 i ha treballat durant molts anys colze amb colze amb l’homenatjada. De Monferrer, Vera ha destacat “la gran implicació en la tasca educativa, social i sindical”, glosant els aconseguiments que gràcies a persones com ella s’han fet en matèria de formació de persones adultes a la Comunitat Valenciana i criticant també les mancances que perduren hui en dia.

Crítica amb “la falta de voluntat política, la mancança de coordinació i la falta de pressupost” per a la formació de persones adultes ha sigut també la representant del Taller de Renovació Pedagògica d’Educació Permanent d’Adults (TAREPA) i membre del jurat d’este XXI Premi d’honor Ciutat de Dénia per a la Formació de Persones Adultes, Francisca Borox. “En este panorama –ha afegit- trobem persones que sempre han estat lluitant, com Dolors Monferrer”.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.