Torrent nomena Carmen Verdet Artés Reina de l’Encontre i Àngel de la Resurrecció 2016

0
290

L’Auditori de Torrent es va omplir la vesprada de dissabte per a acollir una de les cites marcades en roig en el calendari cultural de la ciutat, l’acte de nomenament de la Reina de l’Encontre i Àngel de la Resurrecció, que enguany tingué com a protagonista Carmen Verdet Artés, qui exercirà el càrrec durant l’any 2016. A l’exterior de l’Auditori, tant Carmen Verdet com l’anterior Reina, Gema Guillamón, van ser rebudes per l’alcalde Jesús Ros i un nombrós grup de la corporació

Torrent nomena Carmen Verdet Artés Reina de l’Encontre i Àngel de la Resurrecció 2016

El periodista torrentí, Fernando Sahuquillo, fou l’encarregat de presentar i conduir l’acte, Fernando, en el seu discurs inicial, va fer referència a una publicació del 1859 on es descrivia el torrentí com algú que “no ha renegat mai de les seues tradicions i que creua els grans focus de la civilització sense deixar-hi un àtom del passat”, esta antiga definició la va aplicar al present de la ciutat i de la Setmana Santa per a confirmar la continuïtat d’eixe caràcter torrentí en l’actualitat, però tenint en compte que “qui perd els orígens perd la identitat” i la Setmana Santa, com Torrent, no pot oblidar ni el seu origen ni la seua raó de ser. Per això, el periodista hi posà com a exemple la celebració de l’acte d’eixa nit, mirar el passat per a recordar les visites de la virreina Germana de Foix el Diumenge de Resurrecció i encomanar ara a Carmen que “guie el camí de la ciutat de Torrent i de la seua Setmana Santa cap al demà”.

Gema Guillamón,  Reina de l’Encontre i Àngel de la Resurrecció 2015,  va pujar a l’escenari per acomiadar el seu regnat, i visiblement emocionada posà així el punt final a un any inoblidable. A continuació, tots els assistents es posaren drets per a rebre, amb la Marxa Reial sonant de fons, la Reina de l’Encontre i Àngel de la Resurrecció 2016, Carmen Verdet Artés, acompanyada per les cambreres, Amparo Martínez Puig i Amparo Fabià Pascual. Carmen pertany a la germandat del Sant Sepulcre i a una extensa família molt arrelada a la ciutat i a la Setmana Santa torrentina. Enguany, Carmen Verdet veu complit el seu somni i serà la màxima representant de la Setmana Santa de Torrent, encarnarà el paper de la virreina Germana el Diumenge de Resurrecció per a pregonar per la ciutat l’al·leluia de Crist ressuscitat.

Torrent. Nombramiento Reina encuentro. Semana Santa Torrent

L’alcalde, Jesús Ros, va prendre la paraula per a donar l’enhorabona a Carmen i fer valdre el paper de la societat civil torrentina en totes i cada una de les tradicions que es celebren a la ciutat. La conferència la va impartir la diputada de les Corts Valencianes i alcaldessa de Torrent del 2007 al 2011,  M. José Català Verdet, qui va recordar la importància de la família de Carmen en el desenvolupament de la seua germandat i de la Setmana Santa torrentina. També tingueren paraules d’afecte i enhorabona per a la reina del 2016, el delegat del govern, Juan Carlos Moragues Ferrer, el president de la Junta Central de Germandats, José Vicente Yago Mora i el consiliari de la Junta Central, Juan José Llorens.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here