Torrent nomena Carmen Verdet Artés Reina de l’Encontre i Àngel de la Resurrecció 2016

949

L’Auditori de Torrent es va omplir la vesprada de dissabte per a acollir una de les cites marcades en roig en el calendari cultural de la ciutat, l’acte de nomenament de la Reina de l’Encontre i Àngel de la Resurrecció, que enguany tingué com a protagonista Carmen Verdet Artés, qui exercirà el càrrec durant l'any 2016. A l’exterior de l’Auditori, tant Carmen Verdet com l’anterior Reina, Gema Guillamón, van ser rebudes per l’alcalde Jesús Ros i un nombrós grup de la corporació

Torrent nomena Carmen Verdet Artés Reina de l’Encontre i Àngel de la Resurrecció 2016

El periodista torrentí, Fernando Sahuquillo, fou l’encarregat de presentar i conduir l’acte, Fernando, en el seu discurs inicial, va fer referència a una publicació del 1859 on es descrivia el torrentí com algú que "no ha renegat mai de les seues tradicions i que creua els grans focus de la civilització sense deixar-hi un àtom del passat”, esta antiga definició la va aplicar al present de la ciutat i de la Setmana Santa per a confirmar la continuïtat d’eixe caràcter torrentí en l’actualitat, però tenint en compte que "qui perd els orígens perd la identitat” i la Setmana Santa, com Torrent, no pot oblidar ni el seu origen ni la seua raó de ser. Per això, el periodista hi posà com a exemple la celebració de l’acte d’eixa nit, mirar el passat per a recordar les visites de la virreina Germana de Foix el Diumenge de Resurrecció i encomanar ara a Carmen que "guie el camí de la ciutat de Torrent i de la seua Setmana Santa cap al demà".

Gema Guillamón,  Reina de l’Encontre i Àngel de la Resurrecció 2015,  va pujar a l’escenari per acomiadar el seu regnat, i visiblement emocionada posà així el punt final a un any inoblidable. A continuació, tots els assistents es posaren drets per a rebre, amb la Marxa Reial sonant de fons, la Reina de l’Encontre i Àngel de la Resurrecció 2016, Carmen Verdet Artés, acompanyada per les cambreres, Amparo Martínez Puig i Amparo Fabià Pascual. Carmen pertany a la germandat del Sant Sepulcre i a una extensa família molt arrelada a la ciutat i a la Setmana Santa torrentina. Enguany, Carmen Verdet veu complit el seu somni i serà la màxima representant de la Setmana Santa de Torrent, encarnarà el paper de la virreina Germana el Diumenge de Resurrecció per a pregonar per la ciutat l’al·leluia de Crist ressuscitat.

Torrent. Nombramiento Reina encuentro. Semana Santa Torrent

L’alcalde, Jesús Ros, va prendre la paraula per a donar l’enhorabona a Carmen i fer valdre el paper de la societat civil torrentina en totes i cada una de les tradicions que es celebren a la ciutat. La conferència la va impartir la diputada de les Corts Valencianes i alcaldessa de Torrent del 2007 al 2011,  M. José Català Verdet, qui va recordar la importància de la família de Carmen en el desenvolupament de la seua germandat i de la Setmana Santa torrentina. També tingueren paraules d’afecte i enhorabona per a la reina del 2016, el delegat del govern, Juan Carlos Moragues Ferrer, el president de la Junta Central de Germandats, José Vicente Yago Mora i el consiliari de la Junta Central, Juan José Llorens.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.